PRAVI SE LAKO, NESTAJE BRZO: domaći sladoled od BANANA i VIŠANJA

Ako volite sladoled (a ko ga pa ne voli?!), a dosadile su vam kupovne varijante, evo recepta za savršen domaći sladoled koji možete napraviti sami bez po muke.

Sastojci se lako pronalaze, ne treba vam mnogo truda, a dobićete ledeni slatkiš koji će uprkos svojoj niskoj temperaturi – planuti za čas!

Sastojci:

  • 2-3 zrele banane,
  • šolja višanja (ili drugog crvenog voća),
  • čokolada za prelivanje,
  • malo seckanih lešnika.
sladoled od banana i visanja
Foto: Lana Belić, Kuhinjica Mignone

Priprema: Banane isecite na manje komadiće i usitnite u blenderu. Rasporedite u kalupiće ili manje plastične čaše. U jedan deo smese možete dodati i višnje (ili neko drugo voće po želji), pa sve zajedno još kratko izmiksati.

Ostavite na hladnom par sati i ne zaboravite da stavite drvene štapiće kad smesa počne da se steže.

Savet plus: Ovaj sladoled se brzo topi, pa kad ga izvadite iz kalupa, brzo ga prelijte pripremljenom čokoladnom glazurom i pospite seckanim pečenim lešnicima.

sladoled od banana i visanja
Foto: Pixabay

Za glazuru rastopite malo čokolade na tihoj temperaturi i dodajte kašiku-dve ulja ili slatke pavlake.

Ovaj fantastični recept poklanja vam food blogerka Lana Belić, a još njenih đakonija potražite na blogu „La cuisine creative”

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: