POŠTA UPOZORAVA: čuvajte se LAŽNIH KURIRA!

Pošta Srbije upozorila je danas građane da nepoznata lica zloupotrebljavaju obeležja i ime tog preduzeća i da se lažno predstavljaju kao kuriri „Post ekspresa” i drugih kurirskih službi. 

Oni idu od vrata do vrata građana i pokušavaju da uruče pošiljke, uz naplatu određenog iznosa.

– Pošta Srbije obaveštava građane da prilikom preuzimanja i plaćanja pošiljki na kućnoj adresi budu dodatno oprezni, da obrate posebnu pažnju i vode računa o prepoznatljivim obeležjima kurirskih uniformi i dostavljača, jasnim obeležjima dostavnih vozila, kao i o standardnoj ambalaži ekspres pošiljke – ističu u Pošti.

U slučaju bilo kakve nedoumice ili sumnjivog pokušaja uručenja „Post ekspres” pošiljke potrebno je da pozovete Kontakt centar Pošte Srbije na brojeve 0700 100 300 i 011 3607 788, radi provere.

pošta prevara lažni kuriri
Foto: Norma Mortenson, Pexels

U Pošti savetuju da, ukoliko je moguće, fotografišete sumnjivo dostavno vozilo, zapišete podatke ili da prijavite svaki sumnjivi pokušaj Ministarstvu unutrašnjih poslova.

– Sve relevantne službe u Pošti Srbije pojačano prate situaciju na terenu, prikupljaju i obrađuju podatke prema prijavama građana, proveravaju brojeve pošiljaka na koje korisnici imaju sumnju i zloupotrebe prijavljuju Ministarstvu unutrašnjih poslova – navodi se u saopštenju Pošte.

Izvor: Beta

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *