PODRŠKA OBOLELIMA OD RAKA DOJKE: U četvrtak otvaranje pančevačke kancelarije Udruženja „Žena uz ženu”

Svečanost povodom otvaranja kancelarije Udruženja „Žena uz ženu” u Pančevu i promocija knjige „Ti si ta” Ane Dornik biće upriličeni u četvrtak, 19. oktobra, u 18 sati, u restoranu „Trešnjica” (Vojvode Živojina Mišića 5).  

Udruženje „Žena uz ženu” osnovale su Ana Dornik i Marija Lakić, u želji da svaka žena nauči nešto više o karcinomu dojke, otkloni nedoumice i dobije odgovore na različita pitanja ili razbije predrasude u vezi sa ovom temom. Edukativni i drugi sadržaji koje udruženje nudi namenjeni su svim ženama, bilo da su one zdrave, u procesu lečenja ili su pobedile bolest. Oktobar je međunarodni mesec borbe protiv karcinoma dojke, pa otvaranje kancelarije ovog udruženja u Pančevu baš u ovom mesecu nosi i određenu simboliku. 

Pročitajte još  PANČEVO: Počele radionice karikature za decu u Domu omladine

Ana Dornik se izborila sa karcinomom dojke, dobitnica je nagrade za životno delo i izuzetan doprinos u borbi sa rakom dojke za 2022. godinu i autorka je knjige „Ti si ta”.

Knjiga opisuje borbu, iskušenja i sve ono kroz šta je Ana prolazila i sa čime se suočavala tokom borbe sa opakom bolešću. Ova knjiga smatra se svojevrsnom psihološkom podrškom ženama koje se i same bore sa rakom dojke i zato je izdanje do sada donirano mnogim zdravstvenim ustanovama širom Srbije.

Pročitajte još  U PANČEVU, 13. JULA: Kvalifikacioni turnir 3x3 Roda državnog prvenstva, prva nagrada 110.000 dinara

Organizatorke događaja u četvrtak su Tatjana Tulić, Milena Trivunović, Dragana Tanev i Pančevka Dragana Simović, a ovim ženama zajedničko je to da su iz borbe sa karcinomom dojke izašle kao pobednice.

Ukoliko se i same borite sa ovom bolešću ili ste je i vi pobedile, ili pak samo želite da se informišete o temi, uključite se u rad udruženja ili dobijete motivaciju kroz priče žena koje su pravi životni heroji, budite u „Trešnjici” u četvrtak u 18 sati.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: