PLIVANJE: Pančevci doneli deset medalja iz Bečeja

Foto: PK Olimp

Mladi Pančevci, članovi Plivačkog kluba Olim učestvovali su proteklog vikenda na međunarodnom plivačkom mitingu „Bečejska zvezda”, odakle su se vratili sa čak deset medalja.

Miting je tradicionalno održan 12. novembra u Bečeju, a učestvovalo 279 plivača iz ukupno 20 klubova iz Srbije, Rumunije i BiH. Plivački klub Olimp iz Pančeva je nastupio sa 11 takmičara.

U kategoriji starijih kadeta u muškoj konkurenciji (2008. godište) Milija Stanojević je u disciplinama 100 m mešovito i 200 m slobodnim stilom osvojio dve bronzane medalje. U ženskoj konkurenciji (2009. godište) Dunja Topal u disciplinama 100 m mešovito i 100 m leđno osvojila je dve srebrne medalje, a Sanji Ivanov u disciplini 100m prsnim stilom pripala je bronzana medalja.

Dunja Topal, foto: PK Olimp

U kategoriji mlađih kadetkinja (2012. godište), Una Resanović je nastupila u disciplini 100 m leđno i osvojila treće mesto, dok je u disciplini 100 m prsno bila druga i time osvojila srebrno odličje.

U kategoriji starijih pionira, u ženskoj konkurenciji (2011. godište), velika nada pančevačkog plivačkog sporta, Irina Alomerović. Ona je u sve tri discipline u kojima je nastupila (100 m leđno, 100 m prsno i 100 m mešovito) plivala odlično i svojim najboljim vremenima osvojila srebrne medalje, potvrdivši zvanje najbolje druge takmičarke mitinga u svojoj konkurenciji, odmah iza fantastične tuzlanske takmičarke Zerine Vrabac (BiH).

Foto: PK Olimp

Pored njih, na takmičenju su uspešno nastupili i najmlađi plivači Olimpa: Iskra Andrić, Miloš Smilevski, Aleksa Alomerović, Đorđe Slavković, Đorđe Ivanov i Lazar Teofilović. U klubu kažu da su oni svojim uspešnim nastupom pokazali da se i na njih u narednom periodu može računati.

Plivački klub Olimp već narednog vikenda očekuju novi izazovi i nastup na domaćem terenu, na 26. Međunarodnom plivačkom mitingu Кup Pančeva 2022, koji će 19. novembra biti održan na bazenu SRC Mladost u Pančevu.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *