PANČEVO: Osam novih igrališta gradiće se u gradu i još sedam u naseljenim mestima

Danas je u Pančevu počela izgradnja dva nova dečja igrališta površine 600 kvadratnih metara sa po 17 sprava i pratećim mobilijarom, jednog na Kotežu 2 kod pijace i drugog na Sodari kod marketa „Aman”. Radove je obišla gradska menadžerka Maja Vitman, koja je najavila da će u narednom periodu u gradu biti izgrađeno ukupno osam igrališta, a u naseljenim mestima još sedam.

Sva igrališta, osim onih na Kotežu 2 i Sodari, prostiraće se na površini od po 225 kvadrata.

– Mnogo se radujemo današnjem početku radova. Pored velikih kapitalnih infrastrukturnih radova koje Grad Pančevo sprovodi u domenu rekonstrukcije ulica i izgradnje nedostajuće fekalne kanalizacije i velikog broja projekata, između ostalog za izgradnju novih vrtića, pre svega u naseljima Misa i Strelište, dobili smo i puno zahteva za postavljanje dečjih igrališta, pa će ova godina biti u znaku naše najmlađe populacije. Nakon završenih radova u Gradskom parku, tamo smo postavili dva dečja igrališta, a nova igrališta dobili su i Narodna bašta i Američke zgrade. Privode se kraju i radovi na postavljanju velikog igrališta na tamiškom keju – rekla je Vitman.

Pročitajte još  U NEDELJU U PANČEVU: Velika akcija preventivnih pregleda u Domu zdravlja, važi i za one bez knjižice

Ona je naglasila da je su na zahtev velikog broja građana da i oni u svojim naseljima dobiju moderna i kompleksna dečja igrališta sa mekanim podlogom, u saradnji sa mesnim zajednicama, delegirane lokacije za njihovu izgradnju.

Grad Pančevo je za tu namenu iz budžeta opredelio 65 miliona dinara.

Osim na Kotežu 2 i Sodari, igrališta manje površine će se graditi na sledećim lokacijama:

  • kod vrtića „Slavuj” na Kotežu 1,
  • dva u naselju Mladost – u Novoj Kozaračkoj ulici, u neposrednoj blizini Hrama Svetog Save i u Sremskoj iza Mesne zajednice,
  • dva na Strelištu – na poljani oivičenoj Cvijićevom i Ulicom Koste Abraševića i u Ulici Isidore Sekulić i Jovana Pavlovića,
  • u naselju Tesla, u Ulici kneza Mihajla Obrenovića ispred vrtića „Bambi”.
Pročitajte još  PANČEVO: Položeni venci na spomenik vojvodi Stevanu Šupljikcu

– Sve ovo nas mnogo raduje, jer mališani će imati mogućnost da stiču svoja prva znanja i veštine, da se druže i razvijaju motoriku. Sa druge strane, njihovi roditelji bake i deke će na ovim igralištima na lep i koristan način provoditi vreme sa svojim mališanima. Naravno, ovde nećemo stati, jer su nam se javila i naseljena mesta i mi smo u postupku javne nabavke za postavljanje sedam novih igrališta u Banatskom Brestovcu, Dolovu, Kačarevu, Jabuci, Glogonju, Banatskom Novom Selu i u naselju Vojlovica. Trudićemo se i nakon toga da popunimo urbane džepove sa što više ovakvih lepih i modernih dečjih igrališta. Svakako, apelujem na sve naše sugrađane, pogotovo na omladinu, da čuvaju ova igrališta, da ih ne šaraju, ne lome i ne devastiraju, kako bi mališani mogli da ih koriste u što dužem vremenskom periodu – poručila je Maja Vitman.

Pročitajte još  OD PONEDELJKA: Zatvara se za saobraćaj novi deo Ulice Dimitrija Tucovića

Kada igrališta budu završena, ona će biti data na upravljanje preduzeću „Zelenilo”, koje će biti zaduženo za njihovo održavanje.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: