PANČEVO: Održana vanredna akcija davalaštva krvi ispred Policijske uprave

Danas pre podne, od 10 do 12 sati, transfuziomobil Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine bio je parkiran ispred zgrade Područne policijske uprave u Pančevu. Pored građana, humanost su u okviru vanredne akcije davalaštva krvi pokazali i sami službenici PU Pančevo na čelu sa pukovnikom Stevanom Čigojom, načelnikom.

– Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su poznati po tome što se odazivaju različitim humanitarnim akcijama, a mnogi od njih su i višestruki davaoci krvi. Mi smo svesni da naše malo nekome znači puno i tako smo se i ovog puta rado priključili ovoj akciji u saradnji sa Crvenim krstom Pančevo. Slične vanredne akcije realizovaćemo i za Dan Ministarstva i Dan policije. Kada zalihe krvi dođu do minimuma, mi smo uvek spremni da pomognemo, i da, kao i inače, budemo na usluzi svim našim građankama i građanima – poručio je Željko Grujić, kapetan policije i portparol Područne policijske uprave Pančevo.

Pročitajte još  RAZMENA UČENIKA: Škola „Stevica Jovanović” ugostila đake iz Slovačke
Željko Grujić

Milica Todorović, sekretarka Crvenog krsta Pančevo naglasila je da je ova vanredna akcija od posebnog značaja jer se održava uoči praznika, kada je neophodno obezbediti dovoljne zalihe krvi.

– Mnogo je onih koji su danas želeli da pomognu dajući krv. Odazvalo se više od 50 humanih ljudi, većinom zaposlenih u različitim organizacionim jedinicama PU Pančevo, ali i i onih koji su putem medija saznali za ovu akciju i došli upravo danas. Zahvaljujemo se svima koji su akciju podržali, promovisali je i, naravno, učestvovali dajuċi krv – poručila je Milica Todorović.

Pročitajte još  ŠAH: Odlični rezultati mladih Pančevaca na državnom finalu u Mladenovcu

Pogledajte još fotografija sa današnje akcije:

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: