PANČEVO: Na koncertu „Tambura humanog srca“ prikupljeno 170.000 dinara za braću Gaćeša

U prepunoj sali Kulturnog centra Pančeva u ponedeljak, 19. februara, održan je humanitarni koncert mladog tamburaša Damira Pranjkovića, uz podršku gostiju i tamburaškog orkestra SMŠ „Jovan Bandur“, kamernog orkestra „Panartist“ i plesača iz plesnog kluba „Beodens“, a uz potpunu finansijsku podršku fondacije „Humana srca“.

Publika je imala priliku da uživa u vanvremenskim delima Vivaldija, modernoj filmskoj muzici i hitovima, poput numera iz filmova „La la land“ i „Kum“, pa sve do čuvenih „Ciganskih melodija“ i „Medenog kola“. Ovacije na kraju koncerta dovoljno govore o onome što se na sceni dešavalo tokom večeri.

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Zdravo Pančevo (@zdravopancevo)

 

Pročitajte još  KAJAKAŠKA REGATA: Tri zlata i srebro za Pančevce

Sav prihod od prodatih ulaznica Damir je odlučio da donira braći Gaćeša, dvojici dečaka iz Pančeva koji boluju od autizma i kojima je potrebna finansijska podrška za lečenje matičnim ćelijama.

– Mislim da je humanitarni rad jako bitan i da svako od nas treba da pomogne kada god je u mogućnosti. Fondacija „Humana srca“ je meni poklonila tamburu i donirala sredstva za koncert, a sada je na meni da taj krug dobrih dela nastavim dalje – rekao je Damir Pranjković na koncertu.

Pročitajte još  NABAVITE KARTE NA VREME: „Crvena jabuka” 23. maja u dvorani „Apolo” u Pančevu

Ovaj mladi umetnik je bez sumnje uspeo u svojoj nameri da se krug dobrih dela nastavi i nakon koncerta, gde je prikupljeno približno 170.000 dinara od prodaje karata i dobrovoljnih priloga.

Predstavnici Fondacije „Humana srca” ističu da su ponosni što su ovaj talenat i koncert podržali, jer je, kako kažu, očuvanje narodne kulture i baštine jedan od njihovih posebnih ciljeva koji, uz podršku mladim talentima kao promoterima i ambasadorima Srbije, predstavlja krunu njihovog humanitarnog rada.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: