OGROMAN USPEH NAŠEG PANČEVCA: Evropsko srebro za šahistu Iliju Serafimovića

Ilija Serafimović na proglašenju, prvi sleva u crnom

U Bratislavi je od 2. do 4. juna održano 16. Evropsko prvenstvo u rešavanju šahovskih problema. Čast da bude deo naše državne reprezentacije u društvu trojice iskusnih velemajstora pripalo je i mladom pančevačkom internacionalnom majstoru u rešavanju šahovskih problema, Iliji Serafimoviću.

Reprezentacija Srbije nije uspela da odbrani prošlogodišnju titulu šampiona, a padovi koncentracije doveli su da ostane bez medalje i takmičenje završi na četvrtom mestu.

Pročitajte još  PANČEVO: Požar u kući u Vojlovici izazvao punjač za telefon
Reprezentacija Srbije

Raduje, međutim, novi uspeh našeg osamnaestogodišnjeg sugrađanina koji je u konkurenciji starijih juniora do 23 godine osvojio srebrnu medalju, iza Litvanca Kuznjecovasa, a ispred Rumuna Kostakija.

Mladi Pančevac je ovom rezultatu dodao i uspeh na pratećem takmičenju u okviru Evropskog prvenstva, takozvanoj Baltičkoj kombinaciji.

Na ovom specifičnom turniru, koji predstavlja spoj takmičenja u kompoziciji i rešavanju šahovskih problema, u konkurenciji 18 takmičara iz 11 zemalja osvojio je treće mesto i bronzanu medalju.

Pročitajte još  U GLOGONJU OD 10. DO 14. JULA: Bogat program povodom obeležavanja seoske slave Petrovdan

Iliju sada čeka dugo toplo leto i pripreme za Kongres svetske federacije za problemski šah koji se početkom septembra održava u Gruziji.

Tamo će biti deo državnog tima koji brani titulu vicešampiona sveta u rešavanju, a isto tako i pokušati da po sedmi put uzastopno osvoji titulu najboljeg mladog kompozitora šahovskih problema na svetu.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: