ODRŽAN SAJAM SPORTA U PANČEVU: Preko 2.000 dece se oprobalo u 30 sportskih diciplina

Preko 2.000 mališana predškolskog i mlađeg školskog uzrasta posetilo je danas manifestaciju „Sajam sporta u gradu sporta” koja je održana po šesti put u Pančevu, a po prvi put parku „Barutana”, u organizaciji Sportskog saveza Pančevo, Saveza za školski sport Pančeva i Pančevačkog saveza za predškolski sport, sportsku animaciju i rekreaciju i uz podršku Grada Pančeva.

Ova manifestacija u Pančevu je postala tradicionalna, a njen cilj je da se deca sa teritorije grada upoznaju sa ponudom klubova koji ovde rade i da se oprobaju u različitim sportovima ne bi li prepoznala onaj koji je za njih pravi.

Tako su se danas klinci kroz praktičnu vežbu informisali o čak 30 različitih sportskih disciplina, kao što su mačevanje, tekvondo, karate, džudo, streljaštvo, fudbal, košarka, odbojka, zumba, folklor, šah i mnoge druge.

Gradonačelnik Pančeva, Aleksandar Stevanović obišao je sajam i porazgovarao sa decom na mnogobrojnim punktovima u „Barutani” na kojima su se predstavljali različiti klubovi koji rade u Pančevu.

– Ova manifestacija ima izuzetno veliki značaj za Pančevo, jer nam omogućava da nastavimo da gradimo asove u našem gradu i da zadržimo epitet grada sporta i grada šampiona. Mi ćemo i u budućnosti nastaviti da podržavamo ovakve manifestacije, ali i da finansiramo sportske klubove, a oni nam to vraćaju načinom na koji se odnose prema našoj deci i omladini. Sport je definitivno put kojim najmlađi treba da idu, koji im omogućava pravi razvoj u fizičkom i mentalnom smislu. Nastavićemo i da ulažemo u infrastrukturu kako za profesionalne sportiste i kolektivne sportove, tako i za rekreativce i amatere i individualne sportove. Svi oni su u našem gradu veoma zastupljeni, pa nam to nameće dodatnu obavezu da nam sport uvek bude jedan od prioriteta kada je o ulaganjima reč – poručio je Stevanović.

Pročitajte još  POLAGANJE ZA DŽUDO POJASEVE: Strogi čika Marko, Tanjine „kiflice” i superklinci Tamiša
Aleksandar Stevanović

Slobodan Bitević, predsednik Sportskog saveza Pančevo podsetio je da pod okriljem Sportskog saveza funkcioniše preko 200 sportskih klubova i udruženja i da su se mnogi od njih predstavili na sajmu.

– Danas smo deci predstavili čak 30 sportskih grana i omogućili im da se na praktičan način upoznaju sa njima. Preko 2.000 mališana došlo nam je u goste, a oni imaju šta i da vide jer danas pod okriljem Sportskog saveza funkcioniše preko dve stotine sportskih klubova i udruženja i preko 15.000 zaista sjajnih sportskih radnika. Trudimo se da zadovoljimo potrebe naših članova u svim segmentima sporta i da našim mališanima omogućimo da izađu na smotre najvišeg ranga, na domaća, evropska i svetska prvenstva, da se tamo dokažu i da doprinesu da se o Pančevu u sportskim krugovima i ubuduće govori u superlativu – rekao je Bitević.

Pročitajte još  PANČEVO: Kompanija „Brose” donirala košarkaški teren školi „Miroslav Mika Antić”
Slobodan Bitević

On je precizirao da je u organizaciju ovogodišnjeg Sajma sporta bilo uključeno preko 150 sportskih radnika i dodao da je najveća pobeda ove manifestacije to što su deca već tokom trajanja sajma počela da se prijavljuju za treniranje u pojedinim klubovima.

Možda i najveću pažnju mališana dolaskom u svom sportskom poršeu privukao je trenutno najbolji automobilista u Srbiji Dušan Duca Borković. Kao i obično, on je odvojio dovoljno vremena da deci podeli autograme i da se fotografiše i popriča sa njima, a bio je spreman i da podeli svoje mišljenje o Sajmu sporta i o važnosti bavljenja sportom uopšte. On je naglasio da je ponosan na to što se ova važna manifestacija održava u njegovom rodnom gradu.

– Sport je meni lično doneo najlepše trenutke u životu i sa sigurnošću mogu da tvrdim da je bavljenje sportom za decu od presudnog značaja. Poručio bih i deci i roditeljima da ne moraju svi biti prvaci u određenom sportu i da je istina ono što kažu, da je važno učestvovati. Važno je zapravo izrasti u dobrog čoveka, a sport upravo to omogućava. Čime god da se dete bavi, jednog dana kada odraste, osobine koje je razvilo kroz sport, kao što su istrajnost, odgovornost, posvećenost, timski duh, ambicioznost, izdržljivost, stabilnost, zdrave životne navike itd. svakako će mu pomoći da bude uspešnije u poslu ili bilo kojoj drugoj aktivnosti ili poduhvatu – poručio je Duca Borković.

Pročitajte još  EH, DA SU SVI KAO VESNA: Nastavnica iz Pančeva ponovo nagrađena za inovaciju u nastavi biologije

„Sajam sporta u gradu sporta” organizovan je u okviru Evropske nedelje sporta u Pančevu, tokom koje Sportski savez Pančeva u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, od 23. do 30. septembra, svakodnevno realizuje i razna druga sportska dešavanja. Tako je, uporedo sa sajmom, danas održano i nadmetanje u atletskom petoboju, gde su se najbolji učenici četvrtog razreda kroz poligone spretnosti nadmetali sa vršnjacima iz osnovnih škola sa teritorije Pančeva.

Još fotografija sa sajma pogledajte na našoj Fejsbuk stranici:

 

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: