NOVA ZVEZDICA NA TENISKOM NEBU PANČEVA: Lara Lazić ima 10 godina i već je vicešampionka Vojvodine

Još jedna sportska zvezdica zasijala je na nebu iznad južnog Banata. Istina, ona tek svetluca, ali treba verovati da će se sve u sazvežđu i sklopiti kako treba i da će ona uskoro bljesnuti punim sjajem.

U Novom Sadu je 13. i 14. maja održano Prvenstvo Vojvodine u tenisu, za devojčice do 10 godina, na kome je članica TK-a Dinamo Lara Lazić osvojila vicešampionsku titulu. Ovaj uspeh još više dobija na značaju ako se zna da mala Lara beli sport trenira tek tri godine, a da je sa takmičenjima počela pre dve sezone…

Pročitajte još  PANČEVO: Otvorena izložba fotografija studenata Fakulteta savremenih umetnosti
Lara Lazić

Pored ove visešampionske titule, nova zvezdica na teniskom nebu već je osvajala popriličan broj prvih, drugih i trećih mesta na turnirima širom Vojvodine i Srbije.

Lara je rođena 14. marta 2013. godine u Pančevu, takmiči se za Dinamo, a živi u Vladimirovcu. Treneri su joj Maja Dimitrijević i Miloš Savković koji se svojski trude da joj prenesu znanje i sazidaju temelj za nadogradnju i napore koje iziskuje beli sport. Kako sada stvari stoje, za sada im odlično ide.

Pročitajte još  U SUBOTU NA TAMIŠU: Treća pančevačka regata startuje sa oko 140 plovila

Malo ranije je od svojih vršnjaka krenula u školu, pa je Lara sada učenica četvrtog razreda OŠ „Prvi maj” u Vladimirovcu, a učitelj Jon Ivasku i nastavnica engleskog Zaneta Murešan imaju mnogo razumevanja za njeno bavljenje tenisom, pa je ponekad puštaju ranije iz škole kako bi stigla na trening.

I dok njeni vršnjaci imaju druge zanimacije, Lara je jako posvećena i vredna i nikada do sada nije rekla da joj se ne ide na trening ili takmičenje. Uz sve to, ova sjajna devojčica ima vremena i da ide na probe folklora koje se održavaju u u sklopu škole.

Pročitajte još  U PANČEVU, 13. JUNA: Dobrotvorni koncert „Isidorci za Isidorce”

Da je lako, nije. Svakodnevno putuje u Pančevo na treninge, a svakog drugog vikenda ide na turnire širom zemlje.

Tenis jeste mnogo zahtevan sport, traži mnogo odricanja, ali Lara je već pokazala da ima i talenat i volju. A kada je tako – prvi preduslovi za uspeh su tu. Srećno, devojčice!

Fotografije: Mirjana Lazić, privatna arhiva

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: