NEDELJA NA SODARI: Naselje od jutros bogatije za nove sadnice javora

Iako je nedelja, radnici JKP-a „Zelenilo” današnje prepodne proveli su radno. Oni su nastavili akciju ozelenjavanja grada, a nakon što su prošlog vikenda posadili jestivu trešnju u pet ulica u Vojlovici, ovog puta su sličan posao obavili na Sodari.

– Ovo je nastavak naše akcije ozelenjavanja grada. U proteklih par dana je na Sodari zasađeno preko 110 sadnica, a danas ćemo finiširati ovu akciju. U planu je sadnja drvoreda javora uz novu pešačku stazu koja se gradi na Sodari, kako bi u narednom periodu, za koju godinu, naši sugrađani ovuda mogli da se šetaju po hladu – rekao je Danilo Bjelica, direktor JKP-a „Zelenilo”.

Bjelica je istakao da preduzeće kojim on rukovodi pojačano radi na ozelenjavanju i uređenju zelenih površina u gradu.

– Ove sezone smo imali izuzetno kvalitetan materijal i zasadili smo preko tri hiljade sadnica. Obuhvatili smo skoro sva naselja, a do kraja sezone sadnje ćemo ozeleneti i ostatak grada.

Danilo Bjelica

Trenutno se radi i na rekonstrukciji brojnih ulica u gradu i pripadajućim naseljenim mestima, a radnici Zelenila prisutni su i u tim zonama.

– Mi u okviru naših redovnih delatnosti uređujemo zelene površine nakon građevinskih gradova. Takav je slučaj trenutno sa ulicama Cara Lazara, Branka Radičevića, Branka Anovića i drugim. Gde god postoje radovi na uređenju saobraćajnica, mi smo tu da ulepšamo te ulice kad se radovi završe – rekao je Bjelica.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli:

One thought on “NEDELJA NA SODARI: Naselje od jutros bogatije za nove sadnice javora

  1. Sve čestitke JKP „Zelenilu“, kao i direktoru Bjelici, Pančevo je dobilo mnogo njegovim povratkom iz Beograda.
    Samo naperd!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.