MUZIČKI FESTIVAL DECE VOJVODINE: Najprestižnija priznanja za ansamble „Paunovića” i Doma kulture iz Banatskog Novog Sela

Ansambli KUD-a „Stanko Panunović” NIS RNP iz Pančeva i KUD-a Doma kulture „3. oktobar” iz Banatskog Novog Sela bili su, kao i prošle godine, jedini predstavnici Pančeva na 61. Muzičkom festivalu dece Vojvodine koji je održan u nedelju, 4. juna u Bačkoj Topoli.

I opet, baš kao i prošle godine, i jedni i drugi vratili su se sa festivala sa prestižnim priznanjima.

Festival su organizovali Savez umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine i Srpski kulturni centrar „Vuk Stefanović Karadžić” iz Bačke Topole, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RS, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, informisanje i odnose s verskim zajednicama i Opštine Bačka Topola.

Pročitajte još  U „APOLU”, 21. JULA: Letnja berza ploča i diskova

Dečiji ansambli КUD-a „Stanko Paunović” NIS RNP Pančevo, na čelu sa umetničkim rukovodiocem Dejanom Trifunovićem, bili su briljantni. Dečiji ansambl nižih razreda osvojio je zlatno odličje sa 94,83 bodova za izvođenje narodnih igara iz Bele Кrajine.

Dečiji ansambl viših razreda osvojio je zlatno odličje sa najvišom ocenom na festivalu: 97,33 bodova, za izvođenje narodnih igara Đerdapskog Podunavlja, zatim specijalnu nagradu za najbolji igrački ansambl, specijalnu nagradu za originalnost kostima i specijalnu nagradu za najbolji muzički aranžman koja je pripala rukovodiocu narodnog orkestra Gracijanu Petroviću.

To zapravo znači da je igrački ansambl KUD-a „Stanko Paunović” najbolji na čitavom festivalu!

Pročitajte još  OLIMPIJSKO DIZANJE TEGOVA: Pančevci uspešni na Trofeju Beograda i turniru „Srđan Jovanović”

Kada je reč o KUD-u Doma kulture „3. oktobar” iz Banatskog Novog Sela, ova ekipa je sa istog festivala donela zlatno odličje u kategoriji mlađeg uzrasta (95,17 bodova), specijalnu nagradu Mariji Vukoslvačević za najbolju novu koreografiju (Pesme i igre iz Mačve), srebno odličje u kategoriji starijeg uzrasta (89,67 bodova) i specijalnu nagradu za najbolji orkestar.

– Nagrada za najbolji orkestar! Više od 20 godina u samom vrhu, više od 15 prvih i specijalnih nagrada na muzičkim festivalima. Zahvaljujemo svim članovima na zalaganju i kvalitetnom radu, što je doprinelo tome da Banatsko Novo Selo ima jedan od najboljih orkestara u državi – istakao je Bojan Boljanac, v. d. direktora Doma kulture „3. oktobar” nakon vesti o ovoj tituli.

Pročitajte još  U VOJLOVICI, 26. I 27. JULA: Stižu 29. „Žetelački dani” (PROGRAM)

Lepe vesti sada možemo očekivati sa Smotre dečjih folklornih ansambala Srbije na kojoj će dečiji ansambl viših razreda KUD-a „Stanko Paunović” NIS RNP predstavljati celu Vojvodinu. Smotra će se održati u Batočini 11. juna, u organizaciji Centralnog saveza amatera u kulturi Srbije.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: