IZVIĐAČI: „Crne rode” vas pozivaju na „Acin memorijal” i „Marš sećanja”

Odred izviđača „Crne rode” iz Pančeva poziva izviđačke odrede, sve sugrađane i drugu decu i odrasle uzrasta od 6 do 99 godina da učestvuju na šestoj po redu manifestaciji „Acin memorijal” koji će biti održan u subotu i nedelju, 3. i 4. februara u Osnovnoj školi „Miroslav Mika Antić” u Pančevu.

Memorijal je posvećen prerano preminulom izviđaču Aleksandru Aci Stankoviću i podrazumeva takmičenje u različitim disciplinama. Ovaj događaj redovno okuplja više stotina izviđača i druge dece iz cele Srbije i regiona. Samo prošle godine zabeleženo je učešće oko 250 takmičara. Oni su tokom trajanja memorijala smešteni u Osnovnoj školi „Miroslav Mika Antić”. Tu tokom vikenda spavaju, tu se hrane i druže, dok zadatke obavljaju delom u školi, a delom na različitim lokacijama u gradu.

Pročitajte još  PRIZNANJA ZA PANČEVAČKE BENDOVE: „Buč Kesidi” i „Ljubičice” najbolji u regionu

Odredi se za učešće na memorijalu mogu prijaviti do ponedeljka 15. januara u 23 sata, a detaljnije informacije su na fotografijama na kraju teksta.

U okviru ovog događaja, u nedelju, 4. februara, biće održan i „Marš sećanja” u kome mogu učestvovati svi oni koji to žele. Dužina trase biće oko 12 kilometara: od „Mikine” škole do spomenika Stratište na ulazu u Jabuku.

Postrojavanje i polazak na marš zakazani su za nedelju, 4. februar u 9 sati.

– Pozivamo sve naše sugrađane i decu stariju od 11 godina da nam se pridruže na ovom maršu koji svake godine okuplja sve više učesnika i zaista je poseban doživljaj za sve. Kolonu marša će obezbeđivati naši prijatelji veterani iz 72. specijalne brigade, koji će dežurati i tokom sva tri dana memorijala, paziće da svi učesnici budu bezbedni i kuvaće za nas. Očekujemo i ove godine prijavu učesnika iz mnogih gradova, kako iz Srbije tako i iz drugih susednih zemalja – rekla je Lejla Purkar, starešina odreda „Crne rode”.

Pročitajte još  INTERVJU – MARKO ANDREJIĆ: Fudbalski trener u Željinoj fabrici šampiona

Ona je najavila i da će delegacija tog odreda 29. januara, na rođendan Ace Stankovića, u čiju čast se održava memorijal, položiti venac na njegov spomenik na groblju u Starčevu.

Evo i svih informacija neophodnih onima koji žele da učestvuju na memorijalu:

 

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: