DOM ZDRAVLJA PANČEVO: U nedelju nova akcija preventivnih pregleda

preventivni pregledi pančevoPančevke i Pančevci će i ovog vikenda, u nedelju 21. aprila, imati priliku da prekontrolišu svoje zdravlje zahvaljujući još jednoj u nizu akcija preventivnih pregleda koje organizuje Dom zdravlja Pančevo.

Građani će ovog puta moći da obave preglede za utvrđivanje faktora rizika za razvoj kardiorenalnog sindroma (slučaj kada narušena srčana funkcija dovodi do pada funkcije bubrega ili obrnuto).

Pregled obuhvata:

  • merenje krvnog pritiska i pulsa,
  • EKG,
  • određivanje indeksa telesne mase (BMI),
  • analizu krvi: (glikemija, urea, kreatinin i jačina glomerulske filtracije, odnosno EGFR izračunavanje).
  • Pregledi će se obavljati od 8 do 16 sati u Centru za prevenciju Doma zdravlja Pančevo u Ulici Miloša Obrenovića 2b.
Pročitajte još  U NEDELJU U PANČEVU: Preventivni pregledi i za odrasle i za decu

Uzorkovanje krvi u laboratoriji će se vršiti od 8 do 10 sati.

– Ovim pregledima želimo da ukažemo na značaj prevencije i da preventivne preglede učinimo pristupačnijim građanima. Prevencija i rana dijagnostika od ključnog su značaja za pozitivan ishod lečenja svake bolesti – navode u Domu zdravlja.

Za pregled nije potrebno zakazivanje, već građani treba samo da dođu u Centar za prevenciju Doma zdravlja Pančevo u nedelju 21. aprila u periodu od 8 do 16 sati, odnosno od 8 do 10 sati radi uzorkovanja krvi.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: