DANAS U PANČEVU: Crveni krst organizuje javni čas u Gradskom parku

Svetski dan prve pomoći koji se obeležava 9. septembra sa temom „Prva pomoć u digitalnom svetu“, povod je za javni čas koji će ekipa iz pančevačkog ogranka Crvenog krsta održati u Gradskom parku u petak, 8. septembra, od 13 do 14 sati.

Planirano je da javni čas bude održan u delu parka na početku Ulice Zmaj Jove Jovanovića, a dobrodošli su svi, bez obzira na uzrast.

– Imaćemo pet punktova. Na jednom će naši volonteri razgovarati sa najmlađima, za koje su osmišljene interaktivne aktivnosti. Oni će učiti o prvoj pomoći i tako što će popunjavati bojanke. Na drugom punktu prikazaćemo postupak oživljavanja, odnosno kardiopulmonalne reanimacije, na trećem će građani moći da vide prikaz primene eksternog defibrilatora za oživljavanje (AED aparata), na četvrtom ćemo predstaviti najčešće povrede i stanja, a na petom će biti upriličena promocija internet aplikacije i video materijala – najavila je Milica Todorović, sekretarka Crvenog krsta Pančevo.

Ona je objasnila da na ovaj dan organizacije Crvenog krsta širom sveta nastoje da skrenu pažnju javnosti o značaju poznavanja prve pomoći.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *