U NEDELJU U DOLOVU: Kasačke trke na hipodromu, pogledajte kako izgleda GENERALNA PROBA

Leka Jankulov, foto: Konjički klub „Dolovac”

Ukoliko volite konje ili kasačke trke, onda biste možda mogli da u nedelju, 22. maja, provedete zanimljivo i uzbudljivo popodne u Dolovu.

Tamo se, naime, od 16 sati, na hipodromu Konjičkog kluba „Dolovac” održavaju kasačke trke – njih ukupno pet pod sledećim nazivima: JKP „Dolovi” (tri trke), Dom kulture „25. maj” i MZ „Mita Vukosavljev”.

U poslednjepomenutoj trci takmičiće se grlo Gibson Boko čiji je vlasnik i trener Aleksandar Leka Jankulov iz Dolova.

Pročitajte još  DOLOVO: Održan prvi „Pijačni vremeplov”

Leka je pred trku održao generalnu probu sa svojim grlom, a evo kako je to izgledalo:

 

U trci u kojoj će u nedelju učestvovati Gibson Boko, vozač sulki biće Saša Grujić.

Inače, Leka Jankulov i Saša Grujić, kao i Petar Radosavljević iz kluba „Dolovac” su učestvovali i na prethodnim kasačkim trkama, održanim 8. maja u Srbobranu.

Foto: Konjički klub „Dolovac”

To takmičenje je posetilo preko 2.000 ljudi, a jedna od trka koja je tom prilikom održana na taze renoviranoj stazi nosila je naziv „Dolovo u srcu – Dolovo”. U njoj je prvo mesto uzelo grlo vlasnika Srbivoja Petrova, doktora stomatologije iz Novog Sada. Vozač sulki je bio Andor Vereb, koji potiče iz stare konjarske porodice iz Čantavira.

Pročitajte još  DOLOVAČKO POETSKO PROLEĆE: U subotu prva pesnička kolonija za decu

Kako kažu članovi „Dolovca”, taj klub neguje dugogodišnje dobre odnose sa domaćinima iz Srbobrana, pa će ih u nedelju ugostiti i na trkama u svom selu.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: