„CRNE RODE” SVUDA STIŽU: Trče u džakovima, gutaju palačinke, tamane mleko i prave najlepše poklone za mame!

Jedno od najaktivnijih i najbrojnijih udruženja koja okupljaju decu i mlade u našem gradu svakako je Izviđački odred „Crne rode”. Od njih redovno stižu lepe vesti o različitim aktivnostima koje sprovode najmanje jednom nedeljno, a ponekad i više puta u toku samo jednog dana.

Takav je slučaj bio u subotu, 5. marta, kada je oko 35 članova odreda najpre učestvovalo na manifestaciji „Koga volim, toga darujem” održanoj na platou ispred Gradske uprave Pančevo.

– Takmičili smo se u nadvlačenju konopca, skakanju u džakovima, brzom okretanu palačinki i brzom jedenju palačinki, kao i u brzom ispijanju mleka. Osvojili smo prva mesta i razne nagrade… A najlepše je bilo druženje i prilika da pokažemo da Pančevo ima sjajne izviđače – rekla je Lejla Purkar, starešina odreda „Crnih roda”.

Pročitajte još  U PANČEVU, 26. APRILA: Izložba skulptura Aleksandra Stanojevića u Galeriji savremene umetnosti

Lejlu su na manifestaciji „Koga volim, toga darujem” mnogi uočili, jer je svojim gestom opravdala naziv samog događaja. Jedna devojčica je, naime, želela da se takmiči u nadvlačenju konopca, ali bila je na rolerima, pa to nije bilo moguće. Njena želja je bila toliko velika da su joj već navirale suze, kada je Lejla priskočila u pomoć, izula svoje patike i dala ih devojčici. Ona se priključila izviđačima i uživala u uzbudljivom takmičenju zajedno sa njima.

Pročitajte još  PANČEVO: Obezbeđeni uskršnji paketi hrane za korisnike Narodne kuhinje

– Mnogo je bila srećna! Male stvari ispune dečja srca, a za mene nema veće radosti nego da budem razlog za njihov osmeh… – objasnila je Lejla svoj gest.

Istog dana u popodnevnim satima članovi odreda „Crne rode” imali su radionicu povodom Dana žena, 8. marta.

 

– Iako je svaki dan – dan mama mi smo resili da ih obradujemo poklonom koji će deca sama da naprave. U goste su nam došli drugari izviđači iz odreda „Janošik” iz Kovačice, pa nas je na radionici bilo preko sedamdesetoro! Pravili smo kutije za bombone, a za ovo kreativno i originalno rešenje poslužile su nam šibice. Toliko nam je bilo lepo da deca nisu htela da idu kućama. Jedva čekamo sledeći vikend i novu avanturu – poručila je Lejla za kraj.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: