U NEDELJU NA KEJU: Zavrtite točkove bicikla i dajte pedalu raku!

Ako volite da vozite bicikl i često to činite, to je već samo po sebi za svaku pohvalu. Živite zdravo, činite nešto lepo za sebe, ali i za druge jer nam je zahvaljujući vama vazduh bar malo čistiji. Ujedno ste i dobar primer svojoj deci, članovima porodice i prijateljima.

Sada vam se pruža prilika da svoju ljubav prema biciklizmu podignete na još viši nivo i da, vozeći se na svom dvotočkašu prenesete još jednu važnu poruku.

Pročitajte još  DŽUDO TURNIR U BRUSU: Pančevačkom Tamišu jedanaest medalja

Naime, u nedelju 3. oktobra, Pančevo će biti jedan od 30 gradova u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj i Severnoj Makedoniji u kojima će se održati biciklistička vožnja „Daj pedalu raku“.

Cilj ove kampanje je pružanje podrške ženama koje se bore sa rakom dojke i promovisanje važnosti obavljanja redovnih pregleda i samopregleda.

Ukoliko želite da podržite tu ideju, u nedelju, 3. oktobra, tačno u podne, budite na Кeju Radoja Dakića.

Pročitajte još  DOM OMLADINE: Uskršnji program za decu od 26. do 28. aprila – predstava, radionica i kviz

Zahvaljujući tome što se Zavod za javno zdravlje Pančevo pridružio regionalnoj akciji udruženja „Ženski centar Milica”, Pančevo je sada po drugi put biti na mapi gradova u kojima se ova vožnja organizuje.

Sama akcija u Srbiji traje već sedam godina. Pokrovitelji kampanje su Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo omladine i sporta, a ona se realizuje uz podršku Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”.

Pročitajte još  BENČ PRES: Pet zlatnih medalja za Pančevce na Prvenstvu Vojvodine

 

Sufinansirao:

Grad Pančevo

Projekat „Za zdravo Pančevo“

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: