PANČEVO: Vodimo vas u obilazak stanova u prvoj završenoj zgradi Weifert City centra

Prva od tri planirane zgrade sa ukupno pet ulaza u stambeno-poslovnom kompleksu Weifert City centar je završena, a nekolicina stanara već se uselila u svoje stanove.

Iskoristili smo poznanstvo sa jednom od porodica koja je kupila stan u novom kompleksu i zamolili ih da nam dozvole da među prvima zavirimo u novu zgradu i saznamo kakav je osećaj živeti na ubedljivo najboljoj lokaciji kada je o novogradnji u Pančevu reč.

„Weifert” je, naime, smešten u samom srcu grada, odmah preko puta glavne autobuske stanice. Oko zgrade, na rastojanju od 50 do 800 metara nalazi se baš sve što vam može zatrebati: Glavna pošta, Zelena pijaca, Narodna bašta, Gradski park, Policijska uprava, Dom zdravlja, Opšta bolnica, dva supermarketa, tri osnovne škole, nekoliko banki, vrtići, Gradska biblioteka, Kulturni centar, Narodni muzej, Dom omladine, brojne prodavnice, ugostiteljski objekti… Šta god da vam zatreba – već ste tu.

Prva zgrada, ona čeona, u lameli B, jasno se vidi kako iz centra grada, tako i sa Tesle i pleni izgledom i spolja i iznutra. O funkcionalnosti i pametnom korišćenju prostora vodilo se računa na svakom kvadratnom metru. To nam je prvo zapalo za oko čim smo ušli u hol, gde su, na primer, električne instalacije uredno sakrivene iza kliznih vrata sa ogledalom, a sve je uklopljeno tako da se ni ne naslućuje šta se nalazi iza ogledala.

Bešumnim liftom penjemo se na prvi sprat pravo do stana koji obilazimo. Bračni par koji nas je ugostio dolazi iz jedne države u okruženju, a stan su kupili za ćerku koja zahvaljujući ovoj investiciji svoj život nastavlja u Pančevu.

Ono što nam je poznato sa sajta Weifert City centra jeste činjenica da u lameli B postoji 33 modela stanova različite kvadrature i rasporeda: najmanja je garsonjera od 35,68 kvarata, a najprostraniji je četvorosoban stan od 89,5 kvadrata. Između je široka paleta jednosobnih, jednoisposobnih, dvosobnih, dvoiposobnih, trosobnih, troiposobnih i nešto manjih četvrosobnih stanova.

Pročitajte još  IDVOR: Nagrađeni uspešni đaci povodom 170-godišnjice Pupinovog rođenja

Naši domaćini odabrali su stan od nešto malo preko 47 kvadrata koji se sastoji od dnevne sobe i kuhinje, spavaće sobe, kupatila i hodnika, a kao i svaki stan u ovoj zgradi, ima i svoju terasu.

– Odabrali smo kompleks Weifert kako zbog lokacije, tako i zbog kvaliteta gradnje. Uverili smo se proteklih meseci na licu mesta da se stanovi grade onako kako je i obećano: u skladu sa najvišim standardima uz korišćenje modernih i dugovečnih materijala koji osiguravaju dugoročni kvalitet. Misli se na sve i sve je urađeno besprekorno. Raspored prostorija u stanu je odličan, postoji sistem video nadzora, izuzetno dobra toplotna i zvučna izolacija, imamo privatan parking i razne funkcionalnosti u stanu od kojih za neke nismo znali ni da su moguće dok nismo počeli da uređujem ovaj prostor i spoznali šta sve imamo na raspolaganju. Uz to, imaćemo i uštede na grejanju: zgrada je povezana na gradsko grejanje, ali svaki stan ima svoj kalorimetar, pa tako sami utičete na potrošnju – kaže otac nove vlasnice stana.

Ono što su naši domaćini posebno pohvalili jeste saradnja sa investitorom i njegovim timom.

– Šta god da nam je zatrebalo, ljudi su bili dostupni u svako doba i stizali su u roku od deset minuta, pa makar razlog bila i činjenica da nismo bili sigurni kako da u ovoj modernoj zgradi uključimo veš mašinu, budući da nismo uočili da i za to imamo prekidač na zidu pored onog za svetlo i bojler – kaže naš domaćin uz osmeh.

Pročitajte još  JABUKA: Obeležen Međunarodni dan žena iz ruralnih područja

Njemu se dopalo i to što preko kamere pored ulaznih vrata može da osmotri ne samo ko mu zvoni na interfon već i da proveri ko mu je sve dolazio na vrata dok nije bio kod kuće, a sistem sadrži još nekoliko vrlo korisnih aplikacija.

Kako smo saznali od investitora, prva zgrada je gotovo sasvim useljena i poslednjih nekoliko stanova pronalazi svoje kupce.

Dobili smo dozvolu da posetimo još jedan, za sada neuseljen, trosoban dvostrano orijentisan stan, na poslednjem, petom spratu. Tu nas je bez daha ostavio pogled! Sa jedne terase vidite polovinu Pančeva, sa druge – drugu polovinu. Pun krug!

Pogledajte kako to izgleda:

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Zdravo Pančevo (@zdravopancevo)

 

Interesovanje kupaca polako se prebacuje na sledeće dve zgrade sa četiri ulaza u lameli C čija je izgradnja u toku, a očekuje se da će ceo kompleks biti završen za oko dve i po godine.

U lameli B postoji 50 stanova, a u lameli C biće ukupno 236 stanova, po 59 u svakom ulazu. I ovde će biti različitih kvadratura. Kako kažu u Weifertu, trenutno je najveća potražnja za stanovima čija su arhitektonska rešenja takva da se pri gradnji insistiralo na tome da se svaki kvadrat što bolje i pametnije iskoristi.

Tako na raspolaganju imate jednoiposoban stan od neverovatnih 37,25 kvadrata ili troiposoban koji izgleda kao četvorosoban, a ima tek 72,12 kvadrata. To deluje neverovatno ako se uzme u obzir da četvorosobni stanovi u drugim stambenim kompleksima sličnog tipa gradnje imaju u proseku oko 110 kvadrata.

Interesovanje za stanove je veliko jer je cena sada niža nego što će to biti slučaj kada kompleks bude završen.

Koliko se ovakva investicija isplati dovoljno govori činjenica da se neki od stanova u lameli B već iznajmljuju po prosečnoj ceni od 10 evra po kvadratu. To znači da, ako kupite stan od 55 kvadrata na kredit u Weifert city centru, a imate mogućnost da neko vreme stanujete na drugoj adresi, možete da iznajmljujete novu nekretninu uz mesečnu rentu od 550 evra i da na taj način otplaćujete svoj kredit.

Pročitajte još  ROK ISTIČE: Predložite kandidate za Novembarsku nagradu do 15. oktobra

Privatni parking obezbeđuje dovoljno parking mesta za sve stanare, a možete zakupiti i neko od garažnih mesta, koja su izgrađena u donjem nivou preko cele lamele. Oko zgrade urađeno je i dodatno osvetljenje i postavljeni su kandelaberi, a ispod svakog balkona nalazi se led rasveta koja će uskoro biti puštena u rad u lameli B.

Ono što će dodatno uticati na još bolju povezanost ovog kompleksa sa ostatkom grada je činjenica da se pored zgrade privode kraju radovi na putu koji će povezati Ulicu vojvode Radomira Putnika i Ulicu Pere Segedinca, odnosno centar i naselje Tesla.

U kompleksu su planirani i restoran i brojni drugi sadržaji, a kako se u prizemlju nalaze lokali, nema sumnje da će stanari ovog kompleksa imati baš sve što im je potrebno – u svom dvorištu.

Više o stanovima koji su u ponudi saznajte na sajtu citycenterweifertpancevo.rs, a obilazak zakažite putem telefona 061/30-33-923. Na navedenom broju možete dobiti i sve dodatne informacije.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: