BENČ PRES: Pančevka Nataša Mitrović bronzana na Evropskom prvenstvu

Pančevka Nataša Mitrović, takmičarka kluba dizača tegova Dinamo, osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u disciplini benč pres za sve uzrasne kategorije, održanom u Istanbulu.

Nataša je nastupila kao članica reprezentacije u konkurenciji kadetkinja u kategoriji do 76 kg, a do medalje je stigla sa uspešno savladanih 70 kg u disciplini benč pres.

Drugoplasirana takmičarka bila je Marija Viljanje koja je predstavljala Finsku, dok je titula šampionke pripala takmičarki Princes Kunadi iz Velike Britanije.

Pročitajte još  USPEH KAKAV SE NE PAMTI: Pesnik iz Pančeva Uroš Đorović dobio dve najprestižnije književne nagrade za prvu zbirku

Zanimljivo je da je Nataši Mitrović srebro izmaklo za dlaku, o čemu je takoreći odlučivala tek puka sreća. Naime, rezultat drugoplasirane i trećeplasirane takmičarke bio je isti (70 kg), ali je srebrna medalja pripala takmičarki iz Finske koja je bila 500 grama lakša na oficijalnom merenju pred nastup.

Podsećamo da je Nataša Mitrović jedna od najuspešnijih takmičarki pančevačkog Dinama. Ona je u svojoj bogatoj sportskoj karijeri pored powerliftinga, bila šampionka Srbije u džudou i sambou. Takođe, bila je izabrana za najbolju sportistkinju grada Pančeva za 2021. godinu u kategoriji kadetkinja.

Pročitajte još  ATLETIKA: Dve medalje za pionirku Nikolinu Radovanović iz Pančeva

– Nakon kratke pauze, Nataša će intenzivno nastaviti pripreme za Gala kup koji je očekuje u novembru. Ostale takmičare Dinama već u septembru očekuje Prvenstvo Srbije u powerliftingu kao i olimpijskom dizanju tegova – najavio je predstojeće aktivnosti predsednik KDT Dinama, Filip Vlajić.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: