FOTO PRIČA: Kako su Starčevci obeležili slavu Ognjena Marija

Meštani Starčeva i njihovi gosti su u utorak, 30. jula, bogatim i raznovrsnim programom, obeležili Ognjenu Mariju, slavu Mesne zajednice i Dan Starčeva.

Kako tradicija nalaže, svečanost je započela u podne rezanjem slavskog kolača. Prisutne je zatim pozdravio Petar Andrejić, predsednik Mesne zajednice Starčevo, a proslava je nastavljena uz koktel u svečanoj sali Mesne zajednice. Među brojnim zvanicama su bili i Predrag Stojadinov, zamenik gradonačelnika, većnici Darko Ješić i Branislav Raketić, Marija Popović, sekretarka Gradske uprave, i predstavnici partnerskih organizacija i lokalnih udruženja.

Pročitajte još  U DOLOVU, 14. SEPTEMBRA: Vreme je za 25. „Štrudlijadu”

Ljubitelji sporta su se u popodnevnim satima okupili na stadionu gde je odigrana revijalna fudbalska utakmica FK Borac – FK Hajduk (Divoš). Uveče je u maloj sali Doma kulture održano predavanje o pčelarstvu, a na Trgu neolita započeo je prodajni bazar udruženja žena, kreativaca i pčelara sa bogatom ponudom ručnih radova, hrane i pčelinjih proizvoda.

Na centralnom delu Trga neolita klovn Paja je svojim nastupom privukao veliki broj dece i odraslih koji su uživali smejući se šalama, štosevima i trikovima omiljenog klovna. Tokom dana i večeri najmlađi su mogli da se dodatno zabave i na tradicionalnom vašaru na pijačnom platou Trga neolit.

Pročitajte još  PANČEVO: Delegacija Sindikata iz Zapadne Švedske i SSSV posetila Sindikat Rafinerije

Kasniji večernji termin je bio rezervisan za muzički program. Na bini na trgu nastupio je starčevački tamburaški orkestar „Neolit“ koji je izveo bogat repertoar tamburaške i starogradske muzike.

Iste večeri svoja vrata je otvorio i starčevački muzej, koji su obišli brojni posetioci, pre svega vođeni željom da izbliza pogledaju nedavno otvorenu neolitsku kuću sa scenografijom.

Kao što smo već pisali, u Starčevu do 11. avgusta traju 28. Dani druženja u sklopu kojih se realizuje oko 60 programa. Kakav vas program očekuje narednih dana pogledajte u nastavku.

Pročitajte još  BUDUĆNOST PANČEVA: Grad nagradio 27 najboljih studenata sa po 35.000 dinara

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: