NAGRADA ZA PROGRAM „ZAJEDNICI ZAJEDNO“: Kompanija NIS dobitnik priznanja „Dobročinitelj”

Kompanija NIS ovogodišnji je dobitnik prestižnog priznanja „Dobročinitelj“ za kontinuirani doprinos zajednici putem programa „Zajednici zajedno“, jednog od najznačajnijih društveno odgovornih programa u Republici Srbiji, koji NIS realizuje već 15 godina.

Ugledno priznanje „Dobročinitelj” u oblasti društvene odgovornosti dodeljuje Udruženje „Moja Srbija“ u saradnji sa Centrom potrošača Srbije i uz podršku Grada Beograda, a u sklopu kampanje „Najbolje u Srbiji“. Akcija „Dobročinitelj“ ima za cilj da podstakne kompanije, organizacije i pojedinace u Srbiji da ulažu u različite aktivnosti i projekte kojima će uticati na razvoj zajednice u kojoj žive i rade, ali i društva u celini.

Na dodeli priznanja Milan Ristić, predsednik Udruženja „Moja Srbija“, izrazio je zadovoljstvo što je ovo već 14. susret najboljih i najodgovornijih kompanija u Srbiji.

– U kampanji „Najbolje u Srbiji“ imamo i akciju „Dobročinitelj“ koju smo uveli kako bismo podstakli dobročinstvo i društveno odgovorno ponašanje kompanija i organizacija u Srbiji. Želim vam da na najbolji mogući način iskoristite ovo priznanje. Konkurencija je bila izuzetno velika i svi najbolji brendovi su bili uključeni – istakao je Ristić.

Pročitajte još  STRELIČARSTVO: I Pančevci u reprezentaciji Srbije na Evropskom prvenstvu, danas kvalifikacije

Priznanje „Dobročinitelj“ za kontinuirani doprinos zajednici, u ime kompanije NIS primila je Jasmina Lukić, rukovodilac Sektora za društveno odgovorno poslovanje.

– Čast mi je i zadovoljstvo što imam priliku da u ime kompanije NIS danas primim ovo značajno priznanje za kontinuirani doprinos zajednici. U skladu sa našim korporativnim sloganom „Budućnost na delu“, naše opredeljenje jeste da doprinesemo razvoju zajednice u kojoj živimo i radimo i to ćemo činiti i u budućnosti. Verujemo da ćemo biti primer drugim kompanijama i pojedincima da deluju društveno-odgovorno, a nas ovo priznanje obavezuje da i nadalje doprinosimo dobrobiti zajednice – istakla je Jasmina Lukić.

Pročitajte još  DŽUDO: Zlato i dve bronze za Tamiš na turniru „Dragan Ciganović Ciga”

Program „Zajednici zajedno“, ove godine obeležio je značajan jubilej: 15 godina postojanja i negovanja dobrih partnerskih odnosa sa 13 gradova i opština širom Srbije u kojima kompanija posluje. Ovaj Program pružio je značajan doprinos razvoju nauke i obrazovanja, javnog zdravlja i socijalne zaštite, zaštite životne sredine, kulture, sporta i podrške mladima u Pančevu, Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Čačku, Kikindi, Zrenjaninu, Požarevcu, Kanjiži, Srbobranu, Novom Bečeju, Žitištu i Velikom Gradištu.

U NIS-u istuču da su svesni da svoj napredak duguju zajednici u kojoj posluju, te su stoga od 2009. godine u okviru programa „Zajednici zajedno“ u razvoj zajednice uložili više od 1,7 milijardi dinara usmerenih za realizaciju 1.136 projekata u oblastima od ključnog značaja za razvoj društva.

Pročitajte još  U „APOLU” OD 8. DO 16. MAJA: Sedam besplatnih filmova u okviru turneje „Slobodne zone”

Na taj način kompanija NIS doprinela je infrastrukturnom unapređenju više od 180 obrazovnih ustanova, podizanju kapaciteta zdravstvenih ustanova na svim nivoima zdravstvene zaštite, opremanjem 45 bolnica i domova zdravlja i doniranjem 14 sanitetskih i patronažnih vozila. Pored toga, uređeno je 146 dečjih igrališta, parkova, sportskih terena i objekata i unapređen rad više od 40 ustanova kulture.

Pogledajte i video sa dodele priznanja;

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели NIS (@kompanija_nis)

 

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: