Ako volite sladoled (a ko ga pa ne voli?!), a dosadile su vam kupovne varijante, evo recepta za savršen domaći sladoled koji možete napraviti sami bez po muke.
Sastojci se lako pronalaze, ne treba vam mnogo truda, a dobićete ledeni slatkiš koji će uprkos svojoj niskoj temperaturi – planuti za čas!
Sastojci:
- 2-3 zrele banane,
- šolja višanja (ili drugog crvenog voća),
- čokolada za prelivanje,
- malo seckanih lešnika.
Priprema: Banane isecite na manje komadiće i usitnite u blenderu. Rasporedite u kalupiće ili manje plastične čaše. U jedan deo smese možete dodati i višnje (ili neko drugo voće po želji), pa sve zajedno još kratko izmiksati.
Ostavite na hladnom par sati i ne zaboravite da stavite drvene štapiće kad smesa počne da se steže.
Savet plus: Ovaj sladoled se brzo topi, pa kad ga izvadite iz kalupa, brzo ga prelijte pripremljenom čokoladnom glazurom i pospite seckanim pečenim lešnicima.
Za glazuru rastopite malo čokolade na tihoj temperaturi i dodajte kašiku-dve ulja ili slatke pavlake.
Ovaj fantastični recept poklanja vam food blogerka Lana Belić, a još njenih đakonija potražite na blogu „La cuisine creative”.