PANČEVAČКI TRIATLON: Bogdan Jelača prvak Srbije, kiša medalja za TK Tamiš

Trideseti Pančevački triatlon održan je u nedelju, 4. juna na Keju Radoja Dakića u organizaciji Triatlon kluba Tamiš. Ova trka sprint triatlona ove godine je kategorizovana kao državno prvenstvo, a domaćini su se pokazali kao izuzetni organizatori.

Pored toga što su mogli da budu ponosni na dobro obavljen posao, članovi Tamiša imali su i dodatni razlog za ponos: njihov takmičar junior Bogdan Jelača osvojio prvo mesto u apsolutnoj konkurenciji i poneo titulu prvaka Srbije u triatlonu na sprint distancama!

– Sjajan rezultat mladog Jelače koji je iza sebe ostavio takmičara iz Hrvatske Lukasa Padmosoekarta i takmičara kluba 11Tri Bgd Nikolu Medana. Bogdan pokazuje da je u odličnoj formi, da se vredno treniranje i posvećenost isplate i da u budućnosti možemo očekivati još ovakvih rezultata – kaže Marjan Lukić iz TK Tamiša.

Pročitajte još  DŽUDO: Zlato i dve bronze za Tamiš na turniru „Dragan Ciganović Ciga”

U ženskoj konkurenciji najuspešnija je bila Iva Pavlović iz kluba КES Кragujevac, dok su trku iza nje završile klupske drugarice, članice TriOgy Racing iz Novog Sada, Natalija Šešlija i Miona Bošković.

Trka je imala međunarodni karakter jer su nastupili takmičari iz Makedonije, Hrvatske, Bugarske, Rusije i Nemačke. Prateći program su bile trke pionira i kadeta gde su takođe mlađi članovi TК Tamiša bili više nego uspešni, a zapažene rezultate ostvarili su i veterani.

Pročitajte još  DŽUDO: Dva srebra za devojčice iz Dinama na međunarodnom turniru u Kikindi

Zlatne medalje u svojim starosnim kategorijama osvojili su stariji triatlonci Danijela Stanković, Marko Janković i Marjan Lukić, srebrom su se okitili Vladislava Milčić i Milutin Petković, a bronzu je zaradio Dušan Lukić.

Mlađi kadet Petar Savić i junior Luka Gligorić osvojili su vicešampionske titule, a bronzane medalje su osvojili: pioniri Mia Кajalić, Miodrag Tomić, Mateja Кajalić, kadetkinja Nađa Stančul, junior Marko Gligorić i mlađi senior Jovan Supurović.

Naredno iskušenje koja očekuje članove Tratlon kluba Tamiš na progamu je 18. juna. Tada će na Srebrnom jezeru biti održana trka Кupa Srbije.

Pročitajte još  PANČEVO: Odabrani autori „Rukopisa 47”

Pogledajte i kratak video sa najzanimljivijim detaljima takmičenja:

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Zdravo Pančevo (@zdravopancevo)

Na našoj Fejsbuk stranici možete pogledati i dva velika albuma – jedan sa samog takmičenja i jedan sa dodele nagrada:

 

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: