ZBOG TRAGEDIJE U BEOGRADU: Proglašena trodnevna žalost u Srbiji, otkazani svi kulturni programi u Pančevu

Zbog tragedije koja se jutros dogodila u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru kada je učenik sedmog razreda lišio života osmoro dece i radnika obezbeđenja, dok su šestoro dece i jedan nastavnik škole ranjeni i zbrinuti u Urgentnom centru i Tiršovoj, Vlada Srbije donela je odluku o proglašenju trodnevne žalosti na čitavoj teritoriji zemlje.

Trodnevna žalost trajaće od petka, 5. maja, do nedelje, 7. maja. Takođe, nastava se danas u popodnevnoj smeni ne održava, a sutra će časovi u školama širom Srbije početi minutom ćutanja. Ovo je danas saopštio ministar prosvete Branko Ružić na konferenciji za novinare održanoj u Vladi Srbije.

Pročitajte još  PANČEVO: Obezbeđeni uskršnji paketi hrane za korisnike Narodne kuhinje

– Decu roditeljima ne može niko da vrati. Događaj se dogodio oko 8 i 45 minuta, kada je učenik sedmog razreda izvršio ovaj bestijalni čin po prvi put u istoriji Srbije. Prsten obezbeđenja je postojao, funkcionisao je i video nadzor i bio je prisutan pripadnik obezbeđenja, kao i školski policajac koji bio u redovnom obilasku škole. Zahvalan sam našim zdravstvenim radnicima i molimo Boga da pomognu svima kojima se ukazuje pomoć. Šestoro dece je hospitalizovano i jedna nastavnica. Zahvalan sam i na hrabrosti nastavnika i svima koji su pokušali da spreče ovu tragediju – rekao je Ružić na konferenciji koja je počela minutom ćutanja.

Pročitajte još  PANČEVO: Počinje podela kesica sa larvicidom

Kulturni centar Pančeva saopštio je da se zbog trodnevne žalosti otkazuju svi događaji planirani za period od 3. do 7. maja. Osim Kulturnog centra, i sve druge ustanove kulture na teritoriji Pančeva otkazale su svoje programe počevši od danas pa sve do nedelje.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: