FOTO PRIČA: Džudo klub TAMIŠ organizovao prvi kamp na Čardaku

Kada Džudo klub Tamiš iz Pančeva nešto uradi, organizuje, ili kad na primer dovede evropsku šampionku u svoje redove, to više nikoga i ne čudi. Jer radi se o sjajnom sportskom kolektivu u kome se uvek vuku pravi potezi, u kome se tačno zna ko šta radi i o klubu koji uvek, bar za korak, ide ispred drugih.

Klinceze i klinci Tamiša, fantastično borci koji su se već dokazali osvajanjem medalja na turnirima u zemlji, na državnim i pokrajinskim šampionatima, ali i na takmičenjima u inostranstvu, ponovo su na okupu i rade punom parom. Spremaju se za septembar, za još jednu takmičarsku sezonu koja će, sada tu više nema nikakve dileme, proteći u njihovom znaku.

Džudo klub Tamiš od 20. do 27. avgusta organizuje svoj prvi kamp koji se sprovodi na Čardaku, u Deliblatskoj peščari, i koji je okupio preko 100 mladih boraca iz Pančeva, Niša, Novog Sada i Obrenovca.

Pročitajte još  DŽUDO: Zasijali Pančevci u „crveno-belom” kimonu

Kakvi su uslovi? Pa, naravno da su odlični, jer u DžK-u Tamiš i ne znaju drugačije. Za ovu priliku oformljena je lepa džudo sala na Čardaku, ali pakleno se trenira i napolju, pa se koriste sve blagodeti koje pruža Deliblatska peščara.

Sa decom radi čak osam trenera i to: Marko Atanasov, Ivan Ostojić, Aleksa Stojadinov i Neda Ostojić (svi iz DžK-a Tamiš), te Dejan Tepšić iz Novog Sada, Marko Jovanović iz Niša i Branko Živković i Nevena Bojić iz Obrenovca.

Pročitajte još  DŽUDO TURNIR U BRUSU: Pančevačkom Tamišu jedanaest medalja

Mladi i talentovani borci rade čak tri puta dnevno i sigurno je da su pripreme na Čardaku pun pogodak. Već u sedam sati svi su na futingu, a potom sledi jutarnji trening, kao i onaj poslepodnevni koji se obavlja u džudo sali. Kako bi se što bolje snalazili na međunarodnim turnirima, organizovani su i časovi engleskog jezika.

– Odlično se radi. Klinci su dobro, vreme provode u prirodi sa drugarima, daleko od gradske buke i napreduju svakoga dana sve više. U slobodno vreme odmaraju, bave se drugim sportovima, druže se sa vršnjacima iz drugih klubova i uživaju – glasio je kratak „izveštaj” trenera u DžK-u Tamiš Nede Ostojić.

Sa mladim borcima na Čardaku boravi i evropska šampionka Andrea Stojadinov, pa ne treba sumnjati da su njeno prisustvo i treninzi bili dodatni motiv mališanima da rade još bolje.

Pročitajte još  DŽUDO KUP U SARAJEVU: Prvo evropsko finale za Tamiš, Natalija Novaković vicešampionka!

– Vidi se da su deca već sada spremna za iskušenja koja ih očekuju. Ovaj kamp im je kao šlag na tortu na još jedne uspešne pripreme – podelila je svoje utiske Andrea.

I dok se borci pripremaju na Čardaku, uprava kluba vredno radi i obavlja završne pripreme za veliki međunarodni turnir u organizaciji DžK-a Tamiš, koji će 10. septembra biti održan u beogradskim „Šumicama”. Biće to spektakl kakav je srpski džudo odavno čekao!

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: