Zanimljive radionice o zdravom životu, lekovitom bilju, pravilnoj ishrani i zdravim životnim navikama održavaju se već neko vreme u Udruženju penzionera u Dolovu.
Predavači se pažljivo biraju, a teme su vrlo korisne svima, a naročito pripadnicima trećeg doba, pa su tako ovi edukativni skupovi uvek lepo posećeni. Četvrta u nizu ovih radionica priređena je u subotu, 25. februara, a ovog puta je na temu „Hrana i lek – kozje mleko i mlečni proizvodi“ govorila Violeta Subin.
Njeno ime vam je možda i poznato budući da je upravo Violeta na 16. Međunarodnom sajmu etno hrane i pića u Beogradu osvojila specijalno priznanje za lepezu kozijih sireva.
Radionica u Udruženju penzionera je zato bila jedinstvena prilika da ova Dolovka svoje komšije upozna sa znanjima i veštinama koji se tiču upotrebe kozjeg mleka i mlečnih proizvoda i sa načinima na koje ovi proizvodi mogu doprineti poboljšanju zdravlja i otpornosti organizma.
Na do sada održanim radionicama u Udruženju penzionera o lekovitom bilju su govorili Mirjana Petrović, Maja Кovač Vujović i Momčilo Mrčković, a naredno dešavanje, odnosno okrugli sto zakazano je za subotu, 4. mart, kada će dr Bojan Vojnov posetioce povesti u šetnju južnobanatskom ravnicom kroz zanimljivu priču o povratku prirodi, njenim darovima i blagodetima, kao i o resursima Deliblatske peščare čiji obodi grle i samo Dolovo.