TAKO SE TO RADI: Dolovački penzioneri zajedno putuju, slave rođendane, uče…

Članovi Udruženja penzionera iz Dolova uvek pronalaze način da lepo i kvalitetno provedu zajedničke trenutke.

Tako su oni u četvrtak, 28. aprila, bili na jednodnevnom izletu na Frušku goru, gde su obišli manastire Krušedol, Velika Remeta i Novo Hopovo. Iskoristili su priliku i da posete Sremske Karlovce i značajne građevine poput Karlovačke gimnazije i Karlovačke patrijaršije. Uživali su i u ručku i degustirali vrhunska vina karakteristična za ovo podneblje.

Pročitajte još  ISPROBAJTE VREMEPLOV: U subotu u Dolovu posetite ANTIČKU PIJACU

Idući jednodnevni izlet Udruženje penzionera iz Dolova planira već ovog meseca, a nameravaju da obiđu Čačak, Gornju Trepču, brdo Ljubić i manastire i okolinu Ovčarsko-kablarske klisure.

I danas je ova ekipa imala zanimljivo prepodne, budući da je njih tridesetak prisustvovalo predavanju pod nazivom „Treće doba”, koje je u prostorijama Udruženja penzionera održala patronažna sestra Mira Jovanović. Penzionerima su se ovog puta pridružile i članice Udruženja žena iz Dolova.

Pročitajte još  DOLOVO: Održan prvi „Pijačni vremeplov”

Prisutni su predavanje pratili s posebnom pažnjom jer se svako, zbog bliskosti teme, pronašao u nekom segmentu izlaganja Mire Jovanović. Inače, ovaj vid predavanja održava se u sklopu polivalentne patronaže, a sada se, nakon pauze koja je postojala zbog epidemije virusa korona, konačno nastavlja.

Trebalo bi da se naredno predavanje održi krajem maja, a teme će biti demencija i Alchajmerova bolest.

Pročitajte još  U PETAK U DOLOVU: Predstavljanje književnog i režiserskog prvenca Živana Pujića

Dolovački penzioneri za 14. maj planiraju još jednu lepu aktivnost, a to je obeležavanje rođendana članova Udruženja rođenih u ovom mesecu.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: