PLIVAČKE NADE 2024: Čak 12 medalja za pančevački Olimp na mitingu u Kikindi

Osamnaest takmičara Plivačkog kluba Olimp iz Pančeva učestvovalo je u subotu, 19. oktobra, na međunarodnom mitingu „Plivačke nade 2024” u Kikindi. Pančevci su se pokazali više nego odlično i u svoj grad su se vratili sa 12 osvojenih medalja.

Njihov uspeh je tim veći ako se uzme u obzir da je na mitingu učestovalo čak 359 takmičara iz 30 klubova iz Srbije, Bugarske, Rumunije, Mađarske i Bosne i Hercegovine.

Pročitajte još  VEČERAS U KULTURNOM CENTRU: Besplatan koncert Beogradskog kamernog orkestra i Ognjena Popovića

U kadetskoj konkurenciji (mlađi kadeti, devojčice rođene 2011. godine), Irina Alomerović je osvojila ukupno tri medalje u pojedinačnoj konkurenciji: dve zlatne medalje u disciplinama 100 m leđnim i 100 m slobodnim stilom i jednu bronzanu medalju u disciplini 200 m mešovitim stilom.

U istoj uzrasnoj kategoriji, u disciplini 100 m delfin stilom, Iskra Andrić je osvojila zlatnu medalju, dok je Nika Salković doplivala do srebra.

U kadetskoj konkurenciji (stariji kadeti, devojčice 2010. godište), Una Resanović je osvojila ukupno tri medalje u pojedinačnoj konkurenciji: zlatnu medalju u disciplini 100 m leđnim stilom, srebrnu medalju u disciplini 100 m mešovitim stilom i bronzanu medalju u disciplini 100 m delfin stilom.

Pročitajte još  U PANČEVU, OD 10. DO 20. OKTOBRA: Festival mentalnog zdravlja odgovara na pitanje zašto se (ne) menjamo

Dunja Topal, koja je nastupila u konkurenciji juniora (devojčice rođene 2009. godine), u disciplini 100 m leđnim stilom je osvojila srebrnu medalju, dok je bronzanu medalju osvojila u disciplini 200 m mešovitim stilom.

U apsolutnoj konkurenciji (2008. godište i stariji) Milija Stanojević je osvojio bronzanu medalju u disciplini 200 m mešovitim stilom.

Pored navedenih uspeha u pojedinačnoj konkurenciji, štafeta Plivačkog kluba Olimp, u sastavu Una Resanović, Irina Alomerović, Iskra Andrić i Nika Salković, u štafetnoj trci, u disciplini 4×50 m mešovito, u apsolutnoj konkurenciji, osvojila je bronzanu medalju.

Pročitajte još  U NEDELJU ZASTOJ U SAOBRAĆAJU: Biciklistička trka prolazi kroz Pančevo, Kovačicu i Kovin

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: