ATELETIKA: Četiri medalje za Panoniju na 60. Gran-priju „Požarevac 2024”

Takmičari Atletskog kluba Panonija i ove godine su postigli sjajne rezultate na 60. uličnoj trci Gran-pri „Požarevac 2024” održanoj u četvrtak, 17. oktobra, u centru Požarevca.

Među prvima je nastupio Minja Althajm u trci dečaka 5. razreda gde je u veoma jakoj konkurenciji zauzeo 8. mesto. Usledila je trka seniorki gde je, uz juniorske i seniorske prvakinje države, nastupila i Faustina Sorochi Stanković na stazi dužine 2.000 m. Faustina je na kraju ušla u pet najboljih i osvojila novčanu nagradu organizatora.

Nakon toga je u trci devojčica 6. razreda na 600 m nastupila i Minjina sestra Una Althajm. Ova trka je, kako kažu u Panoniji, takođe bila takođe veoma zahtevna, a pored Une, učestvovale su i atletičarke iz Novog Pazara, Požarevca, Beograda i Petrovca na Mlavi.

Pročitajte još  U PANČEVU, 12. OKTOBRA: Učestvujete i vi na humanitarnoj „Biciklijadi”

Od samog starta Una je držala vodeću grupu, da bi u samom finišu, u poslednjih 100 metara, stigla do bronzanog odličja. Minju i Unu Althajm je kao talentnovanu decu preporučio njihov nastavnik fizičkog Nemanja Lugić koji i sam aktivno trči i takmiči po celom regionu.

Milica Jelić je nastupila u trci omladinki na 800 m i odličnom taktikom se držala vodeće grupe da bi na 100 m pre cilja izuzetnim ubrzanjem sustigla dve atletičarke i u cilj ušla treća i time donela još jednu bronzu Panoniji.

Pročitajte još  VELIKI JUBILEJ: Obeležena 80-godišnjica oslobođenja Pančeva od fašizma u Drugom svetskom ratu

Kao poslastica, nakon trke vojske i policije, u trci rekreativaca na 3000 m nastupili su Goran Nikolić i Mirko Stanković. Od samog starta trke Stanković je diktirao ritam trke i stigao do zlatne medalje, dok je Nikolić trku završio kao četvrti.

Glavni trener Saša Stojilović ne krije zadovoljstvo ovim velikim uspehom.

– Veoma mi je drago da smo i ove godine osvojili veliki broj medalja na ovoj trci, a posebno to što je po prvi put sa svojim suprugom Mirkom nastupila i Nigerijka Faustina Sorochi Stanković. Ona je osvojila novčanu nagradu u trci seniorki, ali njoj predstoji duži period privikavanja i aklimatizacije na naše uslove – istakao je Stojilović.

Pročitajte još  PRIČA SA TAMIŠA: Kako su Damir i Vukša spasli labuda kome se udica zabola u vrat

On je podsetio sve trkače, decu i rekreativce da je AK Panonija od ove godine tehnički organizator 15. Savskog polumaratona koji će se tradicionalno održati 11. novembra u 11 sati, sa startom na Savskom keju, u Bloku 70a. Prijave se vrše preko sajta trka.rs, a sve osvajače medalja očekuju bogate nagrade sponzora.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: