PANČEVO: Održan tradicionalni prijem za porodice s trojkama

U okviru Dečje nedelje, koja se obeležava pod sloganom „Ja sam dete imam plan: tolerancija i ljubav za svaki dan!“ u Zelenom salonu Gradske uprave grada Pančeva, danas je organizovan tradicionalni prijem za šest pančevačkih porodica koje imaju trojke.

Porodice Arambašić, Jezdimirović, Jovanov-Žarkov, Vasović, Đokić-Radošević i Lazarević ugostila je Sanja Patalov Stojadinović, članica Gradskog veća zadužena za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike.

Pročitajte još  ROK ISTIČE: Predložite kandidate za Novembarsku nagradu do 15. oktobra

– Odlukom o finansijskoj pomoći porodici sa decom na teritoriji Grada Pančeva, kao jedna od pronatalitetnih mera, utvrđeno je pravo na jednokratnu novčanu pomoć majkama za slučaj rođenja trojki i četvorki. Ovo pravo ostvaruju majke nakon rođenja trojki i četvorki, za kupovinu udžbenika i školskog pribora za decu do kraja srednjoškolskog obrazovanja, odnosno do 19. godine života, kao i za kupovinu pribora deci obaveznog predškolskog pripremnog programa i jednokratna pomoć za svako dete ponaosob koja se isplaćuje jednom tokom kalendarske godine u visini dvostrukog iznosa prosečne mesečne neto zarade po zaposlenom ostvarenom u Gradu, u mesecu koji prethodi mesecu u kome se vrši isplata, do detetovog punoletstva. U 2024. godini za ovu namenu su iz budžeta Grada Pančeva obezbeđena sredstva u ukupnom iznosu od više od 3,5 miliona dinara. To znači da je svakoj od porodica isplaćeno 590.000 dinara, za svako dete oko 200.000 dinara – objasnila je Sanja Patalov Stojadinović.

Pročitajte još  RADIONICA U GRADSKOJ UPRAVI: Razmatran izveštaj o Srednjoročnom planu grada Pančeva

 

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: