Održan sastanak povodom realizacije akcije „Sakupi i uštedi – vredi“

Akcij „Sakupi i uštedi – vredi“ bila je povod za jučerašnji sastanak u maloj sali Gradske uprave Pančeva. Sastanku su prisustvovali Katarina Banjai, članica Gradskog veća Grada Pančeva zadužena za zaštitu životne sredine i održivi razvoj, mr Tatjana Božić, članica Gradskog veća zadužen za obrazovanje, Boban Đurđev, v. d. direktora JKP „Higijena“ Pančevo,  kao i predstavnici Sekretarijata za zaštitu životne sredine, kao nosioci ove akcije, i predstavnici JKP -a „Higijena“ Pančevo.

Ovaj skup bio je prilika da se direktorima osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Pančeva predstave pripremne aktivnosti za obnovu akcije „Sakupi i uštedi – vredi“ u novoj školskoj godini, kao i aktuelni cenovnik sekundarnih sirovina. Sastanku su prisustvovali saradnici koji su u školama zaduženim za ekologiju i zaštitu životne sredine, pa se, između ostalog, razgovaralo i o budućim aktivnostima u oblasti vršnjačke edukacije po školama.

Pročitajte još  PETROHEMIJA: Plamen na baklji i dim zbog zaustavljanja dela fabrike „Etilen”

Dogovoreni su naredni koraci u saradnji sa partnerima projekta, koji će obezbediti nagrade za najuspešnije škole u okviru ove akcije, a predstavnici JKP „Higijena“ izložili su sve logističke detalje u vezi sa preuzimanjem ambalažnog otpada iz škole.

Neke od  poruka koje će pratiti ovu akciju i koje će biti prenete javnosti jesu da se preradom starog papira utroši 60% manje energije nego onda kada se proizvod dobija od drveta, kao i da reciklažom jedne tone kancelarijskog papira spasavamo 17 stabala i štedimo, 4.200 kilovata električne energije, 32.000 litara vode i 1.400 litara goriva.

Pročitajte još  PETROHEMIJA: Plamen na baklji i dim zbog zaustavljanja dela fabrike „Etilen”

 

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: