OD 27. DO 29. SEPTEMBRA: Niz odličnih koncerata na Pančevačkim danima duhovne muzike

Tradicionalna manifestacija „Pančevački dani duhovne muzike” održaće se 26. put od 27. do 29. septembra, u organizaciji Pančevačkog muzičkog društva. Publiku, kao i svake godine, očekuje niz koncerata izuzetnih horova koje je odabrala selektorka mr Vera Carina.

Festival će se održati na nekoliko lokacija u Pančevu: u Svetouspenskom hramu, svečanoj sali Narodnog muzeja i u Manastiru Vojlovica.

Festival će biti svečano otvoren u petak, 27. septembra, u 20 sati, u Svetouspenskom hramu, a domaćin će biti protojerej Slađan Tubić. Na otvaranju festivala u programu će nastupiti: Pančevačko srpsko crkveno pevačko društvo (PSCPD), Podmladak i Dečji hor PSCPD i hor „Beogradski Madrigalisti”.

Pročitajte još  PANČEVO: U nedelju u „Apolu” berza ploča i diskova
Beogradski Madrigalisti

U subotu, 28. septembra, koncerti će biti održani na dve lokacije.

U svečanoj sali Narodnog muzeja u 17 sati će nastupiti Ženski hor „Hristina Morfova“ iz Sofije, Bugarska, PSCPD i Podmladak i Dečji hor PSCPD.

Ženski hor „Hristina Morfova“ iz Sofije

U Svetouspenskom hramu će u 20 sati publika moći ponovo da čuje Ženski hor „Hristina Morfova“ iz Sofije, kao i Srpski vizantijski hor „Mojsije Petrović“ iz Beograda i Crkveni hor „Bogorodičin“ iz Ciriha, Švajcarska.

Pročitajte još  U PANČEVU, 27. I 28. SEPTEMBRA: Evo šta vas čeka na 21. festivalu „Ethno.com”

Festival će se završiti u nedelju, 29. septembra, Svetom liturgijom u dva pančevačka hrama. U Manastiru Vojlovica će u 8 sati pevati Srpski vizantijski hor „Mojsije Petrović“, a u 9.30 u Svetouspenskom hramu, liturgiju će svojim pojanjem uveličati Crkveni hor „Bogorodičin“ iz Ciriha.

Crkveni hor „Bogorodičin“ iz Ciriha

Ulaz na sve koncerte je slobodan. Pokrovitelji festivala su Grad Pančevo i Srpska pravoslavna crkvena opština Pančevo „Centar“.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: