PANČEVO: Završen deo radova u Ulici kneza Mihaila Obrenovića, ponovo rade ambulanta i apoteka

Zahtevni radovi na rekonstrukciji dela Ulice kneza Mihaila Obrenovića, od Ulice Milke Marković do Čumićeve, završeni su tokom prošle nedelje. Juče se ambulanta „Novi svet“ vratila sa Strelišta u svoje prostorije, a ponovo radi i apoteka.

Tim povodom je ovaj deo grada danas obišla gradska menadžerka Maja Vitman, koja je naglasila da je tu i dalje gradilište.

– Ulica kneza Mihaila Obrenovića je od velikog značaja za građanke i građane naselja Tesla, veoma je frekventna i povezuje mnoge delove grada, ali je činjenica da je ona bila u veoma lošem stanju. Na potrebu za rekonstrukcijom ukazivali su i građani. Njihovu želju smo ispoštovali. Prvi deo radova je završen. To je potez od Graničarske ulice do Ulice Milke Marković, koji smo uradili direktnim sredstvima iz budžeta Grada Pančeva. Ovom drugom fazom obuhvatili smo radove i na rekonstrukciji Ulice serdar Janka Vukotića, koja vodi ka ambulanti „Novi svet“ i Osnovnoj školi „Isidora Sekulić“ – rekla je Vitman.

Ukupna dužina Ulice kneza Mihaila Obrenovića koja se rekonstruiše, od Milke Marković do Oslobođenja, iznosi 554 metra.

– Izgradili smo atmosfersku kanalizaciju, rekonstruisali vodovodne mreže i fekalnu kanalizaciju, uradili elektroinstalacije, a ulica je dobila nove obostrane trotoare i parking mesta. Pošto je predmetna saobraćajnica na potezu od Milke Marković do Oslobođenja jednosmerna, a širina ulice ne dozvoljava velike mogućnosti, trudili smo se maksimalno da zadovoljimo sve potrebe naših sugrađana. Saobraćajnica na prvom mestu treba da bude bezbedna i funkcionalna, što do sad nije bio slučaj. Ako se samo setimo najosnovnijih problema kao što su trotoari, koji su bili devastirani i preuski, neuređenih parking mesta i naravno kolovoza u katastrofalnom stanju koji je pričinjavao velike probleme i na samim vozilima, mislim da smo zajedno uradili dobar posao. Takođe, ne smemo zaboraviti i katastrofalni pristup ambulanti koji je „plivao“ u vodi zbog nedostajuće atmosferske kanalizacije, kao i neuređeni deo ka školi. Naš zadatak je bio da se sve ovo uklopi i da pritom ispoštujemo sva pravila struke – rekla je gradska menadžerka.

Pročitajte još  „AKADEMAC”: Naučna konferencija o jačanju medijskih kredibiliteta 26. oktobra, rok za slanje radova 1. oktobar

Ona se zahvalila na saradnji građanima koji žive na Tesli i koji koriste ovu saobraćajnicu, kao i Mesnoj zajednici Tesla.

– Zbog niza zahteva delimično smo odstupili od same tehničke dokumentacije, kako bismo što više izašli u susret potrebama građana. Danas se možemo sasvim sigurno pohvaliti da naselje Tesla polako dobija nov izgled i da najznačajniji probleme rešavamo. Pored rekonstrukcije podzemnih instalacija koja se odnose na zamenu starih azbestnih cevi fekalne kanalizacije novim, izgradili smo i nedostajuću atmosfersku kanalizaciju, i završili sve potrebne elektroinstalacije za nove stubove javnog osvetljenja. Kada govorimo o ulici Serdar Janka Vukotića, urađen je asfalt i to, krak ka školi „Isidora Sekulić“ u dužini 92 m i širini 4 m i drugi krak ka ambulanti u dužini 102 m i širini 6 m. Naravno, uradili smo i trotoare od behatona širine 1,5-2 metra – podsetila je Maja Vitman.

Pročitajte još  RUKOMET: Dolovke savladale Vrbas

Ona je rekla da građani koji žive u toj ulici ili su korisnici zdravstvene stanice, kao i deca koja pohađaju „Isidorinu” školu znaju da trotoara u tom delu gotovo nije ni bilo i da je bezbednost pešaka, naročito dece, bila upitna.

– Veliki problem imamo sa parking mestima i nemogućnosti da ih obezbedimo dovoljno, imajući u vidu da postoji veliki broj individualnih domaćinstava i kolskih prilaza. Svakako, glavna tema nam je bila ambulanta „Novi svet” i drago nam je da je obezbeđeno u levom delu ulice, ka ambulanti, 12 novih parking mesta. Sve kolske prilaze smo rekonstruisali i stvorili dodatnu mogućnost za parkiranje vozila građana nastanjenih u ovom delu grada.

U delu Ulice kneza Mihaila Obrenovića do Ulice oslobođenja završeni su svi radovi na rekonstrukciji i dogradnji podzemnih instalacija.

– Ulica kneza Mihaila Obrenovića je jednosmerna i prilično uzana, ali smo se trudili u skladu sa pravilima struke da je dovedemo u veoma funkcionalno stanje. Širina saobraćajnice u ovom delu je 3,5 m sa obostranim trotoarima od behaton ploča širine od 2 do 3 m i ima 8 novih parking mesta. Trenutno se izvode radovi u nastavku Ulice kneza Mihaila Obrenovića od Čumićeve do Oslobođenja u dužini od 345 m. Planirano je da saobraćajnica bude širine 3,5 m sa obostranim trotoarima u širini 2-3 m sa novim parking mestima, kao i sa novim stubovima javnog osvetljenja. Ukoliko nas vremenski uslovi budu poslužili, želja nam je da radove završimo do kraja godine, iako je ugovor do maja 2025. godine – poručila je Vitman.

Pročitajte još  PANČEVO: Počeo festival „Rukopisi”, odlični programi slede i u petak i subotu

Ona je precizirala da se sada izvode radovi na iskopu i tamponiranju kamenim agregatom.

– Očekujemo da do polovine nedelje cela ulica od Čumićeve do Oslobođenja bude iskopana i nasuta tucanikom. Krenuli su, takođe, radovi na postavljanju ivičnjaka i to na deonici od Čumićeve do Ulice Aksentija Maksimovića, a čim budu završeni i čim bude urađena priprema, postaviće se behaton ploče na parkinzima i trotoarima. Uporedno će se raditi stubovi javnog osvetljenja, a potom predstoji izrada slivnika, slivničkih veza, izdizanje šahtova i, naravno, asfaltiranje – najavila je gradska menadžerka dalji tok radova.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: