DOM OMLADINE PANČEVO: Otvorena izložba radova polaznika Letnje škole crtanja za decu

Izložba radova polaznika Letnje škole crtanja za decu, koju je tokom protekla tri meseca vodio akademski slikar Zoran Deranić, otvorena je u petak, 20. septembra, u galeriji Doma omladine.

Deca uzrasta od 10 do 14 godina, ali i nešto mlađa, okupljala su se dvaput nedeljno i uživala u stvaralačkom radu učeći o slikarskim tehnikama i o pristupu obradi različitih tema.

Prema rečima Zorana Deranića, ovo je četvrti put kako radi Letnja škola crtanja za decu, a svake godine na prvim časovima interesovanje dece bude ogromno, a vremenom se broj polaznika smanjuje nakon što se izdvoje oni kojima je ova vrsta umetnosti istinski privlačna.

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Zdravo Pančevo (@zdravopancevo)

 

Pročitajte još  PANČEVO: Počeli „Dani Vajferta”

Tako je bilo i ovog leta: na prvih nekoliko časova došlo je blizu stotinu mališana koji su u ateljeu radili u dva termina, da bi do kraja škole ostalo njih dvadesetak koji zaista nisu propuštali časove. Među njima će se, veruje Deranić, naći dvoje ili troje koji će jednog dana upisati i umetničke fakultete i kojima će ova škola biti prvi korak ka istinskoj umetničkoj karijeri.

Pročitajte još  PANČEVO: Obeležen jubilej železnice u Južnom Banatu i Srbiji

– Ono što je najvažnije u tim dečjim radovima koje možete videti i na izložbi jesu iskrenost i neposrednost, a to je nešto čemu teže svi odrasli umetnici. Zato mi možemo da učimo od ovih mališana. Naravno da neće svi oni postati umetnici jednog dana, ali ovo je jako važno za njihov razvoj. Imali su priliku da kvalitetno provedu svoje vreme, da poprave svoju motoriku, da ispitaju svoje sposobnosti… Sigurno će posle ovoga, ako ništa drugo, biti ljubitelji umetnosti, a to je jako važno – poručio je Deranić.

Pročitajte još  U PANČEVU OD 12. DO 14. SEPTEMBRA: Festival „Rukopisi 47” okupiće autore iz čitavog regiona (PROGRAM)

On je rekao da je desetak polaznika Škole crtanja Doma omladine do sada upisalo umetničke škole i fakultete. Deranić se zahvalio i svom asistentu Luki Đorđeviću, koji mu je volonterski pomagao u radu sa decom tokom leta. Luka je upravo jedan od polaznika Škole crtanja koji je trenutno student na Politehničkom fakultetu.

Nakon otvaranja izložbe, mladim umetnicima uručene su svojevrsne diplome, a njihove radove u galeriji u prizemlju Doma omladine možete pogledati tokom narednih nekoliko nedelja.

Pogledajte još fotografija sa izložbe:

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: