U DOLOVU, 14. SEPTEMBRA: Vreme je za 25. „Štrudlijadu”

Dvadeset i peta dolovačka „Štrudlijada” održaće se u subotu, 14. septembra, u centru sela koje je već nadaleko poznato po najukusnijoj štrudli na svetu.

Manifestaciji organizuje Udruženje žena „Dolovke”, a ona je posvećena jednom od najukusnijih i najposebnijih kolača iz Banata – štrudli.

Ako volite štrudlu s makom, sa orasima, sirom ili nekim drugim nadevom, onda planirajte da u subotu, 14. septembra, budete u Dolovu, jer tog dana će ovo selo biti carstvo štrudli.

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Zdravo Pančevo (@zdravopancevo)

 

Pročitajte još  PANČEVO: Organizovana vožnja katamaranom za korisnike Centra za mentalno zdravlje

Dan ranije, u petak, 13. septembra, možete posetiti izložbu ručnih radova u prostorijama Udruženja žena „Dolovke”.

U subotu će manifestacija biti svečano otvorena u centru sela u 10.30 sati i trajaće do 14 sati. Pored toga što ćete moći da probate razne vrste štrudli, imaćete priliku da pogledate i zanimljiv kulturno-umetnički program, a na štandovima u centru sela biće izložene i različite rukotvorine i zanatski proizvodi udruženja žena iz Banata.

Pročitajte još  POZIV PANČEVKAMA I PANČEVCIMA: Predložite kandidate za Novembarsku nagradu do 15. oktobra

A čija će štrudla ove godine biti najukusnija, najlakše i najlepše bi bilo da procenite sami, naravno – nakon degustacije. Stoga u subotu poranite, preskočite doručak i – pravac Dolovo!

 

Ovaj tekst je nastao u okviru projekta „Tišinom ću ti reći” Udruženja „Pančevački omladinski centar“. Projekat je sufinansirao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: