U SREDU, U OMOLJICI: Bogat program povodom manifestacije „Omoljačka cipovka”

Udruženje žena „Omoljčanke” organizovaće u sredu, 7. avgusta od 18 sati tradicionalnu manifestaciju „Omoljačka cipovka” na platou ispred Doma kulture „Vuk Karadžić” u Omoljici.

– „Omoljačka cipovka” je tradicionalna manifestacija posvećena očuvanju i promociji starog zanata pečenja cipovke, autohtonog hleba iz našeg kraja. Na manifestaciji će učestvovati brojni izlagači, zanatlije i ljubitelji tradicionalne kuhinje koji će prikazati svoje veštine i proizvode – rekla je Ana Vugrinec, koordinatorka Udruženja žena „Omoljčanke”.

Pročitajte još  PANČEVO: Održan festival „Rukopisi”

U okviru manifestacije, posetioci će imati priliku da pogledaju izložbu radova „Omoljčanki” u galeriji tog udruženja, a biće upriličeno i književno veče Književnog kluba „Prota Vasa Živković”.

Na izložbeno-prodajnom bazaru rukotvorina svoje radove će predstaviti 20 udruženja sa područja Vojvodine, a u okviru kulturno-umetničkog programa nastušiće folklorne, plesne i muzičke grupe.

Takođe, posetioci će moći da probaju tradicionalne vojvođanske slane i slatke đakonije i da kupe domaće proizvode omoljačkih malih proizvođača hrane i pića.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: