ATLETIKA: Vladimir Mirkov ponovo šampion Srbije

Vladimir Mirkov, član Atletskog kluba Panonija iz Pančeva, osvojio je titulu državnog šampiona na Prvenstvu Srbije za starije juniore održanom u subotu, 27. jula, u Kraljevu.

Već potvrđeni šampion Srbije u disciplini hodanja na 5.000 m, Vladimir Mirkov ponovo je nastupio u istoj disciplini i dokazao da i dalje zaslužuje mesto na samom vrhu.

– U veoma jakoj konkurenciji sa starijim takmičarima, Vladimir je od početka diktirao svoj tempo. Nakon oporavka i povratka na stazu on je tako rezultatom 29:18.63 ponovo postao prvak Srbije. Treba napomenuti da je i u zimskoj sezoni Vladimir Mirkov osvajao zlatne medalje u kategoriji mlađih i starijih juniora, ali i zlato u seniorskoj konkurenciji tako da mu u Srbiji nema premca. Za ovaj uspeh je na osnovu rezultata i prošle godine bio nagrađen od strane Sportskog saveza Pančeva, a od kluba je dobio sportsku opremu, suplemente i patike – podsećaju iz Panonije.

Pročitajte još  U PETAK POČINJU „DANI VAJFERTA”: Ovo je detaljan program i satnica za sva tri dana

Vladimira u stopu prati i sestra Valentina koja je takođe rekorderka u ženskoj konkurenciji u istoj disciplini.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: