U PETAK U MUZEJU: Promocija CD-a hora Prepodobni Roman Slatkopojac

Na Vidovdan, u petak, 28. juna, u Narodnom muzeju u Pančevu hor Prepodobni Roman Slatkopojac, koji radi pri Hramu Preobraženja Gospodnjeg, prirediće koncert na kome će predstaviti numere sa svog novog CD-a.

Album je objavljen u saradnji sa izdavačkom kućom „City records”, a sniman u studuju FNP.

Koncert počinje u 19 sati i obuhvata i prigodan propratni program. Dirigentkinja je profesorka Jelena Miljević, a domaćin večeri biće protonamesnik Vladimir Petković, starešina Preobraženjskog hrama.

Pročitajte još  VEČERAS U KULTURNOM CENTRU: Besplatan koncert Beogradskog kamernog orkestra i Ognjena Popovića

Hor Prepodnobni Roman Slatkopojac je obnovljen u proleće 2023. godine i od tada je aktivan, kako na liturgijskim službama tako i koncertno i takmičarski.

Ovaj sastav imali ste priliku da u čujete u Pančevu na Danima duhovne muzike i na koncertu u slavu Preobraženja Gospodnjeg, a u aprilu ove godine hor je osvojio prvu nagradu na HorFestu u Valjevu u kategoriji duhovne muzike.

Ulaz na koncert u Narodnom muzeju je slobodan, a poslušajte i kako ovaj hor zvuči i neka vam to bude motiv više da u petak ne propustite njihovu promociju:

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: