NA OVO SMO ČEKALI PREKO 40 GODINA: Medalja za seniora pančevačkog Dinama na prvenstvu za rvače

Novosadska dvorana „Spens” je u subotu, 28. aprila, bila domaćin 93. Prvenstva Srbije za rvače grčko-rimskog stila u seniorskoj konkurenciji. Na ovom šampionatu učestvovali su svi najbolji takmičari koje Srbija trenutno ima, a u tako jakoj konkurenciji članovi pančevačkog Dinama postigli su izvanredan uspeh.

Posle više od četrdeset godina seniorsku medalju u najstarijem olimpijskom sportu Pančevu je doneo Ognjen Todosijević koji je, posle tri teške i neizvesne borbe, u finalu izgubio od aktuelnog svetskog prvaka Matea Nemeša i tako postao vicešampion Srbije.

Pročitajte još  OD 22. DO 28. APRILA: Obeležava se Nedelja prevencije povreda u saobraćaju

Na putu do finala Ognjen je pobedio aktuelnog prvaka Srbije za mlađe seniore do 23 godine Igora Gavrilovića, u četvrtfinalu je bio bolji od nekadašnjeg vicešampiona Evrope u kadetskoj konkurenciji Uglješe Gajića, da bi u polufinalu savladao i druga iz reprezentacije Uroša Kojića.

Ovo je zaista fantastičan uspeh, a još više dobija na značaju ako se zna da je Ognjen po uzrastu kadet, ali i da je poslednju medalju za RK Dinamo i grad Pančevo u seniorskoj konkurenciji početkom osamdesetih godina prošlog veka osvojio sadašnji predsednik kluba Ivan Krstić.

Pored Ognjena, na šampionatu su učestvovali i njegov brat Stefan i Miloš Jovanović.

Miloš, iako se takmičio u težoj kategoriji, nije imao ni sreće u žrebu jer je naišao na jačeg rivala kome je pružio dostojan otpor. Stefan je posle pobede na startu, izgubio od kasnijeg finaliste, ali kroz repersaž nije uspeo da se domogne bronze, pa je na kraju morao da se zadovolji plasmanom na peto mesto.

Pročitajte još  DŽUDO TURNIR U BEOGRADU: Još jedan trijumf Jedinstva i novo zlato za Radana Čigoju

Od rvača Dinama tek treba očekivati lepe vesti, a prilika za to je već predstojećeg vikenda, kada će u Grčkoj biti održano Balkansko prvenstvo u konkurenciji kadeta i pionira. U sastavu reprezentacije Srbije, pored Ognjena i Stefana Todosijevića, biće i njihova klupska drugarica Lena Ećimović.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: