RUKOMET: Veliki trijumf pančevačkog Dinama protiv Vojvodine, hala na Strelištu se USIJALA!

rukomet trijumf dinama protiv vojvodine
Foto: Milan Šupica

Konačno se i to dogodilo! Posle dugo vremena, nakon nekoliko „sušnih” sezona, rukometaši pančevačkog Dinama priredili su veliku radost ljubiteljima igre s lepljivom loptom u svom gradu – savladali su neprikosnovenog vladara srpskog rukometa: Vojvodinu iz Novog Sada.

Najzanimljiviji susret četvrtog kola Arkus superlige odigran je u subotu, 8. oktobra, u Hali sportova na Strelištu. Svi putevi vodili su Pančevo, jer je na programu bio „rukometni klasik”, derbi nad derbijima i duel koji po pravilu uvek bude i „više od igre”. Baš tako bilo je i ovoga puta…

Pančevački superligaš je u sezonu ušao sa najvišim ambicijama, sa željom da počne da osvaja trofeje, ali ni novosadski tim ne želi da igra sporednu ulogu, uvek hoće najviše… U prvom velikom derbiju ove sezone, tim koji sa klupe predvodi trener Nenad Kraljevski pokazao je da je spreman za najveća dela: Dinamo–Vojvodina 28:24 (12:9).

rk dinamo vojvodina
Foto: Milan Šupica

Već od prvog minuta subotnjeg duela bilo je jasno da će u narednih sat i „kusur” vremena sve da pršti na parketu pančevačkog „hrama sporta”. Igralo se baš žestoko, čvrsto u odbrani, agresivno, sa mnogo naboja na samom terenu i oko njega…

Pančevci su bolje „otvorili” utakmicu. Na krilima sjajnih odbrana golmana Obrada Ivezića, u 13. minutu imali su tri gola „viška” (6:3), pa su već tada primorali trenera gostiju da zatraži tajm-aut. Usledio je brzi odgovor Novosađana, uspela je Vojvodina da izjednači, pa i da povede (6:7), ali ništa zato.

Pročitajte još  DŽUDO: Radan Čigoja – kolekcionar zlatnih medalja
rukometni klub dinamo pančevo
Foto: Milan Šupica
rukometni klub dinamo pančevo
Foto: Milan Šupica

Nastavio je Dinamo da igra svoju igru, izjednačio je Uroš Pavlović, Milan Golubović je doneo novu prednost svom timu, a onda je Danilo Radović sa dva efektna pogotka doprineo da njegov tim na poluvremenu ipak ima lepu zalihu (12:9). U poslednjim trenucima prvog dela meča, golman Ivezić je zaradio crveni karton zbog nesmotrenog starta, kako bi sprečio kontru gostujućeg tima, što je unelo dozu nemira u redove domaćina i bojazan pred nastavak susreta…

Na sreću brojnih navijača Dinama, sve je umirio fenomenalni golman Nemanja Marjanović koji je na startu drugog poluvremena činio čuda na svom golu, ukrotio je nekoliko „zicera” Novosađana, a sa dva precizna hica preko celog terena i dva efektna pogotka u prazan gol Vojvodine, atmosferu u Hali sportova na Strelištu doveo je do usijanja.

rukomet utakmica dinamo pančevo vojvodina
Foto; Milan Šupica
rukomet nemanja marjanović dinamo pančevo
Foto: Milan Šupica

Dinamo je igrao kao u transu, odbrana je funkcionisala kao najprecizniji sat, ništa nije moglo da poremeti igru pančevačkih „crnih”, pa ni treće isključenje Duška Čelice, stuba odbrane domaćeg tima. Uroš Pavlović je iz teških bitaka „na crti”, u momentima kada je imao i po dva igrača „na leđima”, uspevao da postiže golove, Golubović je „bombama” rešetao mrežu Vojvodine, a kada je bilo najvažnije ruka nije zadrhtala Marku Peroviću

Pročitajte još  TEKVONDO: Čak 18 medalja za pančevački Koloseum na turniru „Milenium open”

– Izuzetno teška utakmica. Nije nimalo lako igrati protiv rivala kao što je Vojvodina u istom ritmu svih 60 minuta. Borili smo se celim tokom meča, pokazali smo da možemo da se nosimo sa svima. Nadam se da će biti još ovakvih utakmica tokom sezone. Hvala publici na fenomenalnoj podršci – istakao je posle utakmice najbolji akter derbija Danilo Radović.

rukometni klub dinamo pančevo
Foto: Milan Šupica

Dinamo je igrao u sastavu: Nemanja Marjanović (dva gola), Stefan Kovačević, Nikola Stamenković (jedan), Marko Perović (pet), Duško Čelica (jedan), Obrad Ivezić, Vuk Novaković, Veljko Čabrilo (dva), Ognjen Tonić, Uroš Pavlović (sedam), Borislav Urta, Milan Golubović (šest), Miloš Kostadinović, Danilo Radović (tri), Aleksa Milošević i Stefan Sunajko (jedan gol).

– Hvala mojim igračima pre svega, koji su poslednjih nekoliko nedelje mnogo toga istrpeli. Radili smo dobro i polako dizali formu tima upravo za ovaj period šampionata. Uspeli smo da složimo odbranu 6-0, motivacija i želja kod momaka bile su na visokom nivou i mislim da smo zaslužili ovaj trijumf. Ipak, tek je početak prvenstva. Niko posle ovog duela niti dobija nešto mnogo, niti gubi. Nama pobeda znači u smislu samopouzdanja i da momci nastave da veruju u ono što radimo i da postaju bolji iz meča u meč. Mislim da je publika mogla da uživa u dobrom rukometu – rekao je prvi trener pančevačkog tima Nenad Kraljevski, koji je i pored zdravstvenih problema bio uz svoje igrače u velikom derbiju.

Pročitajte još  DŽUDO KUP U SARAJEVU: Prvo evropsko finale za Tamiš, Natalija Novaković vicešampionka!
arcus superliga rukomet dinamo vojvodina
Foto: Milan Šupica

Lepo je bilo i posle utakmice. Zadovoljstvo nisu skrivali ni čelni ljudi Dinama Stojan Radanović i Danijel Subotić, osmehe nisu skidali sa lica ni brojni prijatelji kluba… Ponos se širio Pančevom. Ponovo se priča o rukometu, ponovo se mašta…

Pred rukometašima Dinama je vikend kada neće imati prvenstvenih iskušenja, a trku za bodove nastavljaju 22. oktobra gostovanjem Zrenjaninu.

 

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: