VEČERAS U MUZEJU: Promocija knjige Miroslava Žužića, dolaze Ceca Bojković, Aljoša Vučković, Vesna Čipčić…

promocija knjige miroslava žužićaNeki od naših najznačajnijih glumaca – Svetlana Bojković, Vesna Čipčić, Aljoša Vučković i Milan Caci Mihajlović govoriće u utorak, 20. septembra, u 18 sati, u svečanoj sali Narodnog muzeja u Pančevu, na promociji nove knjige našeg sugrađanina Miroslava Žužića Žuleta „Daske u glavi i još po nešto”.

Program će voditi dramaturg Miloš Miša Nikolić, a govoriće i Milan Jakšić, recenzent knjige i nekadašnji direktor pančevačkog Istorijskog arhiva.

Pročitajte još  U PANČEVU, 26. APRILA: Izložba skulptura Aleksandra Stanojevića u Galeriji savremene umetnosti

Кnjiga priča o Žuletovom odrastanju i životu u našem gradu, o Pančevcima i Pančevu, o umetnosti i umetnicima, ljubavima, boemima, komšijama, prijateljima…

– Кorona je kriva što je ova knjiga nastala. Кada je stigla pandemija, nisam znao šta ću od sebe: nema napolje, nema preko praga, nego sedi i piši. Naziv knjige došao je kao asocijacija na ono čime se ja bavim, a to je pozorište, daske koje život znače. Glupavo mi je bilo da ponavljam tu frazu i tako su nastale „Daske u glavi i još po nešto”. A to još „po nešto” je priča o nekoliko hiljada Pančevaca, od kojih neki nisu više među nama, a bili su veoma značajni. Ovo je najpančevačkija knjiga koja je ikad napisana: o Pančevcima, onima koji su bili u Pančevu, živeli u Pančevu, o onima koji su dubok trag ostavili u Pančevu – rekao je Miroslav Žužić.

Pročitajte još  BENČ PRES: Pet zlatnih medalja za Pančevce na Prvenstvu Vojvodine

Priče obuhvataju period od druge polovine prošlog veka, pa do današnjih dana odnosno do pandemije virusa korona.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: